Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Organik Tarımı Yaygınlaştırma ve Kontrolü Projesi kapsamında, Organik Tarım üreticilerinin ürünlerini pazarlamaya yönelik deneyim ve tecrübelerini artırmak amacıyla, yerinde uygulamalı eğitim hedefli Ankara Ayrancı ve Çayyolu Organik Ürün Pazarlarına teknik gezi düzenlendi.

Teknik geziye Akşehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Meram, Selçuklu, Seydişehir ilçelerinden olmak üzere toplam 80 kişilik organik üretici grubu katıldı. Teknik geziye ayrıca, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Dr. Celal YILDIZ, aynı şubede görev yapan organik tarım birimi personelleri, Konya Organik Tarım Dernek Başkanı Ali ATAİYİBİNER ve Akşehir, Beyşehir, Derbent, Güneysınır, Ilgın, Meram İlçe Müdürlüklerimizdeki organik tarım birim personelleri iştirak etti.

Bu teknik gezi kapsamında üreticiler Ankara Organik ürün pazarlarını gezmişler burada Ankara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ali YALÇIN, Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürü Ömer ARSLAN ve organik tarım birimi personelleri ile tanıştı. Pazarlarda organik ürün alımı yapan firma yetkilileri ve diğer üreticiler ile görüştü. Üreticiler karşılıklı olarak organik ürün alımlarına yönelik taleplerini, pazarlama faaliyetlerindeki sorunları, bu sistemden beklentilerini dile getirdi. Bu görüşmelerde firmalar ile üreticiler arasında bir iletişim kopukluğu olduğu, bir üretim planlamasının olmadığı, üretici örgütlenmesinin ürünlerin pazarlanmasında aktif rol alacağı ve bu nedenle yeni kurulan Konya Organik Tarım Derneğinin konuya yönelik üstleneceği görevin katkısının önemli olacağı, ürünlerin pazarlanmasında ivme kazandıracak olan işleme ve paketleme tesislerinin en kısa zamanda faaliyete geçmesi gerektiği gibi konularda görüş birliği oluştu.

Bu teknik gezinin, geziye katılan tüm üreticilere; ürünlerini pazarlamaya yönelik bir cesaret kazanmalarına ve bu yönde ufuklarının açılmasına, farklı deneyimler kazanmalarına, yaptıkları işin önemine yönelik farkındalık, oluşmasına ve çalışmalarında motivasyon artışı sağlamasına sebep olduğu görüşü hasıl oldu.