Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gölbaşı'ndan Avrupa'ya organik ürün satışı için firmalara desteğe devam ediyor. İl Müdürü Bülent Korkmaz, elma, armut, kayısı, üzüm, kiraz, ceviz gibi meyvelere, aromatik bitkilerden hayvansal ürünlere kadar geniş yelpazede üretim yapan firmanın ihracat yapabilmesi için destek ziyaretinde bulundu.

5 YIL SONRA İHRACAT

Gölbaşı'nda 2010 yılında organik tarım için yatırım yapan şirket beş yıl sonra ihracat için kolları sıvadı. Gölbaşı'nda 17 bin dekar alanda organik tarım yapan işletme bu yıl Avrupa pazarında kendini tanıtmaya başladı. Küçük miktarlarda ihracat da yapan işletme, Avrupalı alıcıları bekliyor. Elma, armut, kayısı, üzüm, kiraz, ceviz gibi meyvelerden aspir ve buğday gibi hububata, aromatik bitkilerden hayvansal ürünlere kadar birçok organik ürün üreten işletme, Avrupa'ya katma değeri yüksek işlenmiş ürün pazarlamak istiyor.

ORGANİK ÜRÜN YATIRIMI

İl Müdürü Bülent Korkmaz ekibiyle işletmeyi ziyaret ederek, işletme yetkilileriyle bilgi alış verişinde bulundu. Stratejik alan olan tarım sektörüne uzun vadeli yatırımlar yapılmasını beklediklerini belirten Korkmaz, tüketicilerin ürün kullanımına yöneldiğini ifade etti. Korkmaz, il müdürlüğü olarak bu alanda yatırım yapılmasını istediklerini söyledi. İşletmeye üniversiteler, araştırma enstitüleri ve il müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olmalarını tavsiye eden Korkmaz, alternatif enerji kaynaklı seralara verilen destek hakkında da bilgi verdi.