Konuyla ilgili olarak Tarımdanhaber'e bir değerlendirmede bulunan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Gülşen, ülke hayvancılığının zor bir süreçten geçtiği dönemde veteriner hekimlere üvey evlat muamelesi yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

VETERİNER HEKİM DE SAĞLIK ÇALIŞANI DEĞİL Mİ?

TBMM'ye sevk edilen torba yasayla, sağlık çalışanlarına her yıl için 60 gün yıpranma hakkının verilmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Gülşen, ancak veteriner hekimlerin bundan muaf tutulduğunu bildirdi. Veteriner hekimlerin 657 sayılı Kanun kapsamında hekimlerle birlikte "Sağlık Hizmetleri Sınıfında" aynı özlük haklara sahip olduğunu anımsatan Gülşen, şunları kaydetti:

“Veteriner hekimler gece gündüz, köy kent demeden hizmetlerini zorlu bir çalışma ortamında, ayrıca 200'den fazla zoonoz hastalık riski altında yürütüyorlar. Sağlık hizmeti alanında, benzer görev ve sorumluluk üstlenen ve ortak çalışmalar yürüten iki mesleğin özlük hakları yönünden eşit haklara sahip olması gerekir. Ancak mevcut düzenlemelerde hayvan sağlığı hariç tutularak veteriner hekimler kapsam dışı bırakılmış durumda. Bir veteriner hekim olarak bunu kabul etmemiz mümkün değil. Acilen torba yasaya bu konunun da ilave edilerek veteriner hekimlere de hakların verilmesi gerekiyor."

TARIMDANHABER