Tarım ve Orman Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcılarından ve 2000-2002 yıllarında TVHB Merkez Konsey Başkanlığını yapan Ali Eroğlu, büyük kongre için adaylığını açıkladı.

SAĞLIK KONSEPTİ VETERİNER HEKİMSİZ OLAMAZ

Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin 48'inci olağan büyük kongresine adaylığını açıklayan Ali Eroğlu, tek sağlık konseptinin veteriner hekimsiz olamayacağını, sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda ve sağlıklı insan üçlemesinin mimarı olan veteriner hekimlerin hak ettikleri statüyü elde edebilmeleri için ekibi ile birlikte her türlü gayreti göstereceğini belirterek, “Gerek bakanlıktaki üst düzey görevlerim, gerekse TVHB Merkez Konseyi Başkanlığı yapmam sebebiyle, bilgi, birikim ve tecrübelerimi ülkem ve mesleğim için en iyi şekilde kullanacağımı düşünerek TVHB Merkez Konseyi Başkanlığına aday oldum” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ

TVHB'nin 6343 sayılı Kanuna göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu ve aynı zamanda sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Eroğlu, şunları kaydetti: “TVHB Merkez Konseyi, merkez organları ve bağlı olan 56 il ve bölge odaları ile birlikte, dayanışma içerisinde bir taraftan mesleğini kamuda, serbest olarak ve özel sektörde icra eden tüm Veteriner Hekimlerin hak ve yararlarını gözetirken, diğer taraftan eğitimden mesleğin icrasına, özlük haklarından istihdama ve kamu yapılanmasına kadar oluşan problemlerin çözümünde söz sahibi olabilmelidir.

TVHB Merkez Konseyi Veteriner Hekimler için vardır. Doğru hayvancılık politikaları için ülke gerçeklerini dikkate alarak isabetli stratejiler ortaya koyabilmelidir. TVHB Merkez Konseyi, mesleğin icrası noktasında ileri bir Veteriner Hekimliğin ülkemize kazandırılması için yenilikleri yakından takip etmeli, projelerini hayata geçirebilmek için bakanlık, sektör kuruluşları ve konunun diğer muhatapları ile paylaşabilmelidir. TVHB Merkez Konseyi aksiyoner, ön alabilen stratejik bir merkez halinde gelebilmelidir”

HAYVANCILIK İÇİN TARIM POLİTİKASI UYGULANMALI

Ülke hayvancılığında tarım için hayvancılık yerine hayvancılık için tarım yaklaşımının getirilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, hayvancılıkta karşılaşılan problemlerin temelinde de bu yaklaşımın olmamasını gösterdi.

Güven ve birlik içinde daima ileriye anlayışı ve iddiası ile ve güçlü bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden Eroğlu, “Tüm oda başkanlarımız, büyük kongre delegelerimiz ve meslektaşlarımız ile birlikte yarınları daha güzel yaşamak istiyoruz. Niyetler halis, akıbet hayrola” dedi.

HELALLİK İSTEDİ

Diğer yandan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, bir veda mesajı yayınlayarak, meslektaşlarından helallik istedi. 24-25 Kasım tarihlerinde yapılacak 48'inci olağan büyük kongreye aday olmayacağını belirten Gözet, şunları kaydetti: “Aday olacak ve seçilerek bayrağı bir adım ileriye götürecek olan meslektaşlarıma kurumsal hafızayı aktarmak amacıyla mesleğimizin geleceği açısında güven ve birlikte daima ileriye sloganımızla sizlerin ve meslektaşlarımın her daima yanında olacağım.

Bu görevim esnasında kırdığım, üzdüğüm kişiler varsa helallik istiyor. Genel kurulda ve mesleki platformlarda görüşmek ve dostluğumuzun baki kalması dileklerimle tüm meslektaşlarıma, birlikte çalıştığım bakanlık bürokrasisi, veteriner fakültelerinin dekan ve öğretim üyeleri, sektör temsilcileri, üretici birliği başkan ve yöneticilerine veteriner ilaç sanayi temsilcileri ve bu zor aynı zamanda kutsal görevim esnasında katkı veren çalışmalarımızda yardımcı olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür eder selam ve saygılar sunarım”

TARIMDANHABER