Türk Veteriner Hekimlerİ Birliği konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

"Bakanlığımızın veterinerlik hizmetleri kapsamında alınan uygulama ücretleri ile ilgili olarak geçtiğimiz yıl Eylül ayında yaptığı uygulamadan geri eski sisteme tekrar dönülmüştür.

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın veterinerlik hizmetleri ile ilgili 5996 sayılı Kanun çerçevesinde yapılan uygulama ücreti, bilindiği üzere 2017 yılı Eylül ayında gerçekleşen bir toplantı sonrasında aşı ücretleri bundan sonra bedava olacak, veterinerler hayvanları bedava aşılayacak söylemi ortaya atılmış fakat bu karar uzun bir süre uygulanamamış ve üstüne daha olumsuz bir karar olan hepimizin bildiği 1 kuruşluk ücret sistemine geçilmiştir.

Tüm bunlardan meslektaşlarımız, çiftçimiz, besicimiz, Türk hayvancılığı ve üreticilerimiz mağdur olmuştu. Bu söylemlerin hemen akabinde Konsey Başkanımız Talat Gözet itirazlarını hem Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'ya hem de ilgili tüm kurum, kuruluş ve kişilere iletmiştir. Başkanımız Talat Gözet'in meslektaşlarımızdan ve veterinerlik camiasından aldığı destekler ile, 3 kez bu konu ile ilgili olarak sayın Bakan ile yaptığı görüşmeler, Genel Müdürler ile defalarca kurduğu temaslar sonuç vermiş ve eski sisteme geri dönülmüştür.

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi, Odalarımız ve Temsilcilerimiz ile birlikte çok uzun yıllardır süren veterinerlik hizmetleri ile ilgili 5996 sayılı Kanun çerçevesinde yapılan Uygulama Ücretinin sorunsuz bir şekilde işlediğini hem meslektaşlarımızın hem de üreticilerimizin, köylümüzün bu işten bir şikayeti olmadığını ve sahada yapılan aşı uygulamasının başarı ile devam ettiğini ısrarlı bir şekilde, Eylül ayından itibaren yetkililere anlatmaya çalıştık, haklı gerekçelerimizi kamuoyu ile paylaştık, alınan kararın yanlış olduğunu tüm sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına ve tarım camiasına anlattık.

Sonuç olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı bu uygulamadan geri döndü, bu süreçte bizlere destek olan tüm sendikalara, STK'lara, siyasi parti temsilcilerine, çiftçimize, köylümüze ve bakanlık bürokrat ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu işin kaybedeni yoktur kazanan meslektaşlarımız, Bakanlık ve Türk Hayvancılığıdır.”

TARIMDANHABER