Edirne Ziraat Odası (EZO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, ithalatlarla tarımın bitirilmek üzere olduğunu belirtti. Köylüyü köyünde tutmak için siyasi iktidarı düşünmeye çağıran Yorulmaz, “Üretim varsa ayakta kalırsın. İthalatla bu ülke bir yere gidemez” dedi.

Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz, ekmek israfı konusunda görüşlerini sorduğumuzda "Ekmeğe saygımız sonsuz elbette israfa karşıyız diyerek asıl sıkıntının tarımda ithalat olduğunu vurguladı. Yorulmaz, “Bu ülkede enflasyonu sadece tarım ürünleri mi tetikliyor?” diye soru ve şunları söyledi:

“SADECE TARIM MI SUÇLU?”

Türk halkı ekmeğe düşkündür. Türk halkının en büyük gıdası ekmektir ve ekmeğe saygımız da sonsuzdur. Biz ekmek yere düştüğünde alıp öpüp kenara koyan insanlarız. İsrafa elbette karşıyız. Tarımın büyük sıkıntısı var. Son yapılan ithalatlarla tarım bitirilmek üzere. Buğday, ayçiçeği, çeltik, et ithal gelirse köylü ne yapacak? Köylü köyünden göç ediyor. Bu insanları köyünde tutabilmek, karnını doyurabilmesi için siyasi iktidarın bir daha düşünmesi gerekiyor. Bazı unsurlara dikkat edilmeli. Sadece tarım ürünleri mi bu ülkede enflasyonu tetikliyor? Sadece burada tarım mı suçlu? Bir de girdilerimize baksınlar.

“ÜRETİCİNİN GİRDİLERİNE BAKSINLAR, ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Girdi fiyatlarına da değinen Yorulmaz, “Üretim varsa ayakta kalırsın” dedi ve şöyle devam etti:

“Benzine zam geldi yarın mazota da gelir. Gübre, ilaç, tohum fiyatları aldı başını gidiyor. Suçlu biz değiliz. Suçlu aranırsa gelsinler hepimiz masaya yatırıp bulalım. Biz üretmek için çalışıyorum. Sabah sofranızdaki peynirinden, çayından sütünden, şekerinden, yumurtasından tut hepsini Türk çiftçisi önünüze koyuyor. Üzerinize giydiğiniz elbiseden hepsini biz üretiyoruz. Yapılması gerekenler var ve bunu da siyasi iktidardan bekliyoruz. Yani ithalatla bu ülke bir yere gidemez. Eğer üretim varsa ayakta kalırsın, üretim yoksa ayakta kalamazsın. Eğer sen de ucuz varsa alırsın yoksa alamazsın. Bu bilinçle hareket edilmeli, edilmezse gelecek büyük sıkıntı yaratacaktır.”

TARIMDANHABER