Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Eroğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Dünya Veteriner Hekimleri Birliğinin (WVA) kararı ile ülkemizde 2001 den bu yana Nisan ayının son cumartesi günü Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak kutlanmaktadır. Bugün de Türk Veteriner Hekimleri Birliğinin öncülüğünde, ülkemiz genelinde tüm Veteriner Hekimleri Odalarının organizasyonları ile 18. si çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

Öncelikle mesleğimiz adına sevinçliyiz, gururluyuz. Tarihin en eski mesleğinin mensupları olan Veteriner Hekimler böyle bir günü fazlası ile hak etmektedirler. Bu gün vesilesi ile Veteriner Hekimler kendilerini ödüllendirecek, yapılacak her etkinlik mesleğimize ve meslektaşlarımıza yakışır olacaktır.

Değerli Meslektaşlarım; Bir kaç hususta Türk Veteriner Hekimleri Birliği Vakfımızın düşüncelerini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu gün ülkemizde sayıları 30 bini geçen Veteriner Hekimler, hayvansal üretimden hayvan sağlığı ve refahına, gıda güvenliğinden veteriner halk sağlığı ve çevre sağlığına, hayvan sevgisi ve korunmasından insan-hayvan-doğa ekolojisindeki çalışmalara, global açlığın azaltılmasından insanların anayasal güvencesinde olan yeterli ve dengeli beslenmesinin teminatına kadar geniş bir yelpazede hizmet vermektedir.

Mesleki itibar, insanlar tarafından mesleklerin sosyal konumlarının değerlendirilmesi olarak tanımlanmaktadır.

Öncelikle sahip olduğumuz Veteriner Hekimlik kimliğinin farkında olarak onu iyi tanımak zorundayız. Takdir edersiniz ki; Bir mesleğin gelişmesi, toplumsal statüsünün yükselmesi ve itibar edilmesi, meslek mensuplarının toplum içerisinde kabul gören başarılı bireyler olmasına, çalışmaları ve çabaları ile meslek alanına giren konularda mesleğine ve ülkesine önemli katkılar sağlamasına, bilgi birikimleri ile topluma kanaat önderi olmalarına bağlıdır.

Bunun için Veteriner Hekimler kimliklerinin bilincinde olarak, mesleğini sevmeli, ona bağlı olmalı, deontolojik kurallara uymalı ve etik ilkeleri gözetmelidir. Öyleyse meslektaşlar arası iletişim ve ilişkiler, müşteri ilişkileri ve halkla ilişkiler meslek ilkeleri ve karşılıklı saygı ölçüleri içerisinde sürdürülmeli, hayvan hakları ve refahına dikkat edilerek, hayvan sahiplerinin duygu ve düşüncelerine saygı gösterilerek, muhakkak iyi donanımlarla çağdaş Veteriner Hekimlik anlayışının yerleşmesine gayret gösterilmelidir.

Değerli Meslektaşlarım; Şems'e sormuşlar; Aşık olmak ile sevmek arasındaki fark nedir? Şems şöyle cevaplamış. Senin baktığına herkes bakar ama senin onda gördüğünü herkes göremez. Herkes aşık olabilir, ama hiç kimse senin gibi sevemez. Tek fark sensin. Seni özel kılan, sevdiğin değil sevgin.

Mesleğini seven tüm Veteriner Hekim Meslektaşlarımızın Dünya Veteriner Hekimleri Gününü kutluyor, mesleğimiz, meslektaşlarımız ve ülkemiz için daha güzel yarınlara vesile olmasını diliyorum.”

TARIMDANHABER