Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Özkaya, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu Yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü 29 Nisan 2017 tarihinde kutlanacaktır. Dünya Veteriner Hekimler Birliği (WVA) ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) her Nisan ayının son Cumartesi gününü Dünya Veteriner Hekimler Günü olarak birlikte organize etmektedir.

Veteriner Hekimler, hayvan sağlığı ve refahı, hayvansal ürünlerin üretilmesi, gıda güvenliği, halk sağlığı konularında mesai mefhumu gözetmeksizin, sabırla ve titizlikle hareket eden bir meslek kuruluşu üyeleridir. Veteriner Hekimler 200'den fazla hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkla mücadele ederek salgın hastalıkların önüne geçmeye çalışan insanlardır. Sağlıklı hayvan sağlıklı gıda, sağlıklı gıda sağlıklı insan, sağlıklı insan ise sağlıklı toplum demektir.

2017 yılı Dünya Veteriner Hekimler Günü konusu "Antimikrobiyel Direnç Farkındalıktan Aksiyona" olarak belirlenmiştir. Veteriner Hekimler antimikrobiyel dirençle mücadelede çok önemli görevler üstlenmektedir. Bu görevler arasında antibiyotik kullanımının düzenlenmesi ve denetlenmesi, çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine profesyonel tavsiyelerde bulunması ve insan sağlığı sektörüyle iş birliğinde bulunması sayılabilir. Hayvan hastalıklarının kontrolündeki gelişmelerin devam ettirilebilmesi ve hayvan refahının iyileştirilmesi için, veteriner hekimler sorumlu ve bilinçli antimikrobiyel kullanımına gayret etmelidir.

Tüm meslektaşlarımızı ve ilgili sektörleri antimikrobiyel direnç ile savaşmaya, bu konuda farkındalık yaratmaya davet ediyor ve bu vesileyle tüm veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Gününü kutluyorum."

TARIMDAN HABER