Geçtiğimiz gün Tarımdan Haber olarak gündeme getirdiğimiz haberde, Bakanlar Kurulu kararının geç çıkmasından dolayı üzümlerin bu eğitim öğretim yılına yetişmesinin tehlikeye girdiğine dikkat çekmiştik.

Konuyla ilgili olarak Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap'dan gelen açıklama dikkat çekti. DHA'nın haberine göre Özkasap, üzüm dağıtımının bu yıl yetişmeyeceğini belirterek, önümüzdeki yıl başlanılmasının beklenildiğini vurguladı.

Ancak konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Yurtcan Biryol, ertelemenin söz konusu olmadığını ve hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

DHA'nın haberine göre Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özkasap, okullarda dağıtılacak üzümün bu öğretim yılına geç kaldığını belirterek, şunları kaydetti: “2015 üretiminden ihale yapılacak. Paketleme sistemleri kurulacak. 60 ton üzümün dağıtım için lojistiği kurulacak. Tahmin ediyorum 2015-2016 öğretim yılının başından itibaren üzüm dağıtımı başlar”

Konuyla ilgili görüştüğümüz Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Yurtcan Biryol ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını vurguladı. Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Biryol, bu eğitim ve öğretim döneminde bir şekilde üzümlerin dağıtılacağını vurguladı.