yeniasir.com.tr'de yer alan habere göre, Muğlalı çiftçilerin gelir seviyelerini arttırmak, kaliteli gıda tüketimi sağlamak ve ürün çeşitliliğini arttırmak amacıyla 3 yıldır çalışmalarını sürdüren Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Seydikemer İlçesi Doğanlar Mahallesi'nde Ali Özdemir ile Nazif Yalçın'a ait tarlalarda 'Patates Günü' düzenledi.

Etkinliğe, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Gün Kırcalıoğlu, Dr. Çiğdem Kaya, şube müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile teknik personelin yanı sıra çok sayıda çiftçi katıldı. İl Müdürü Nazif Ekici çalışmaların hızla devam edeceğini, ilçenin her yönden destekleneceğini söyledi.

Kaymakam Köken ise bir marka değeri olan Bekçiler Yöresi patatesinin kalitesinin korunması gerektiğini, pazarlama ve depolama sorunları için kooperatifleşmeye ihtiyaç olduğunu belirtti. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği törende bilgilendirici broşürler dağıtılarak patates tarlasında sembolik hasat yapıldı. Üreticilere dağıtılacak tohumlar hakkında teknik bilgiler verilerek soruları cevaplandırıldı.