Emektar üreticiler hasadın yapılmasıyla emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Yıllık 500 ton üretim gerçekleştirilen Şahinkaya ayvası, tadı, aroması ve kalitesi ile birçok ilden gelen tüccarları cezbediyor.

Bu bölgelerde üretilen ayvalar kalitesi nedeniyle ulusal düzeydeki tüccarların beğenisini kazanarak hasat sezonu süresince büyük talep görüyor. Bölgede üretilen ayvalar, metropol şehirlerin yanında dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; yıllar önce bir kısmı İl Müdürlüğü, bir kısmı ise ayva üreticilerinin gayretleri ile başlanan ayva yetiştiriciliğinin bugün itibari ile bölgede marka haline geldiğini belirtti.

Şahinkaya ayva üreticilerinden Kemal Kurtoğlu, ayva üreticiliğinin Şahinkaya da iyi bir sektör haline geldiğini belirterek, bölge insanının geçimini ayvadan sağladığını ifade etti. Kurtoğlu, "ayvamız tadı, aroması ve kalitesi takdire şayandır, üreticiler olarak piyasa ve üretimden oldukça memnununuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün bizlere katkıda bulunarak destekleri ilgi ve alakaları bizleri mutlu ediyor" dedi.

Ayva üreticilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyoruz.