Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen ve kadın çiftçilere yönelik olarak yapılan Proje kapsamında Gürgenyatak ve İmamlar Mahallelerinde 4 aileye 8 dekar alanda patates dikimi yapıldı.

Proje yürütücüleri ziraat mühendisleri İbrahim YILMAZ ve Melek ÖZKAN ÖZDEMİR, patates tarımının aynı alanda Fındık ürününe göre getirisinin daha yüksek olduğunu söylediler. Yöreye uygun çeşit tohumluk kullanıldığını ve dikim öncesinde tohumluk ilaçlamasının yapıldığını belirten mühendisler, yetiştiricilik aşamasında bitki besleme ve bitki koruma uygulamalarının sağlıklı bir şekilde uygulanarak 1 dekar alandan ortalama 4,0 ton Patates üretimi hedeflendiğini belirttiler.

İlçede fındık ağırlıklı bir tarım ekonomisi hakim. Proje ile tek ürüne bağımlılığın azaltılarak ürün çeşitliliğinin geliştirilmesi ve çiftçi gelirlerinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Projenin hedef kitlesi ise kadın çiftçiler olarak belirlendi. Böylece aile ekonomisine de katkı sağlanması ve çiftçinin gelirlerinde artış olması planlanıyor.