Patatesle ilgili bugün Milli Gazete'de yayınlanan kulis haber dikkat çekti. Geçtiğimiz günlerde 'Sayın Patates' manşet haberiyle, patates fiyatlarında yaşanan aşırı artışa farklı bir bakış açısıyla bakan Gazete, bugün de konuyla ilgili ilginç bir kulis habere yer verdi.

Kulis habere göre, aşırı fiyat artışlarından dolayı patates artık marketlerde satılmıyor.

Söz konusu haber özetle şöyle:

"Milli Gazete'nin manşet yapmasının ardından basının ilgi alanına giren 'Sayın Patates'te çok düşündüren ve bir o kadar da üzüntü veren bir gelişme yaşandı. Yazarımız Adnan Öksüz, çok bilinen ve adını vermek istemediğimiz bir alış veriş merkezinde (AVM) standları dolaşırken patates almak istedi. Ama patates yoktu. Her zaman belli bir yerde olan patates bu kez buharlaşmıştı adeta.

“Satılamıyor, çürüyor"

Adnan Öksüz bunun sebebini AVM yetkililerine sordu. Yetkililer önce böyle bir soru karşısında konuşmak istemedi, kem küm etti. Ama acı gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı.

O gerçek de şuydu; fiyatı son dönemde inanılmaz bir şekilde arttığı için patates artık lüks sebzeler sınıfına girmişti, satılmıyordu ve de satılmadığı için de çürüyordu. Patates, fakir fukaranın, garip gurebanın aldığı bir gıda olmaktan çıkmıştı… Ve adı bizde saklı olan alış veriş merkezi de patates satmaktan vazgeçmişti… İşte Türkiye'de fakir fukaranın geldiği nokta!"