ÖZEL HABER

Bir kere dağıtılan kuru üzüm için yapılan harcamalar dikkat çekti. Okul üzümü programı çerçevesinde tanıtım filmi çektirilirken, kamu spotu ile web sitesi hazırlandı ve afişler bastırıldı. Bir kere dağıtılan üzümlerin ve yapılan bu masrafların maliyeti ise 8 milyon lirayı geçti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2015 yılı kurumsal mali durum beklentiler raporunda, “Okul Üzümü Programı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı için planlandığından dolayı ilgili program son bulmuştur" denildi. Raporda, okul sütü programına ilişkin olarak Haziran ayından sonraya kalan faaliyetlerin devam ettiği belirtilirken, okul üzümüne ilişkin olarak programın son bulduğunun belirtilmesi dikkat çekti. Buna göre okullar açıldığında 2015'in kalan ayları için de üzüm dağıtılmayacağı anlaşılıyor.

Raporda, konuyla ilgili olarak şunlar kaydedildi: “Okul Üzümü Programı çerçevesinde; çekirdeksiz sultani kuru üzümün (210*135 mm ambalajlı 25 gr) Türkiye geneli birinci kademe tüm okullara dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Tanıtım faaliyetleri çerçevesinde Tanıtım Filmi ve Kamu Spotu hazırlatılarak yazılı ve görsel basında yayınlanmıştır. Okul Üzüm Programı Web Sitesi hazırlanmıştır. Okul Üzümü Programı afişleri basılmış ve Türkiye geneli birinci kademe tüm okullara dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Okul Üzümü Programı çerçevesinde 8.151.108.- TL ödeme yapılacaktır. Okul Üzümü Programı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı için planlandığından dolayı ilgili program son bulmuştur."