Çelik konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Hükümet olarak öğrencilerimize kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunularak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması amacıyla kuru üzüm dağıtımı yapma kararı almıştık.

Bu kapsamda Bakanlığımız, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile işbirliği içerisinde; ülkemiz genelinde 81 il ve 957 ilçedeki yaklaşık 35 bin okulda eğitim gören 4'üncü sınıflar dâhil 6,5 milyon civarındaki çocuğumuza haftada 1 defa 25'er gramlık ambalajlarda kuru üzüm dağıtımı yapılması öngörülmüştü.

Bugün itibarıyla üzüm sevkiyatının yapıldığı 33 ildeki 1750 okulda kuru üzüm dağıtımı gerçekleştiriliyor. Hafta sonuna kadar tüm illerimizdeki okullarımıza kuru üzüm sevkiyatı yapılmış olacak. Böylece tüm okullarımıza kuru üzüm ulaştırılmış ve dağıtıma hazır hale getirilmiş olacak. Dağıtım, okul sütü dağıtımının yapılmadığı Perşembe günleri gerçekleştirilecek.

Bugün başlayan kuru üzüm dağıtımı, mayıs ayının 12, 17 ve 19 Mayıs Perşembe günü tatil olduğu için 26'sında gerçekleştirilecek. Dağıtım, elde olmayan nedenlerle gecikme ihtimali olan illerde 2 ve 9 Haziran tarihlerine sarkabilecek."