Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, Vali Mustafa Toprak'ın öncülüğünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Malatya Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Kayısı Araştırma ve Geliştirme Vakfı ile Ziraat Odası temsilcilerinden oluşan heyetin 2017 yılı tahmini kayısı rekoltesini belirlediğini kaydetti.

İhracatçıları rekoltenin en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda uyaran Özbey, "Mümkün mertebe fiyatları çok aşağı çekmeden ilimizin ekonomisine katkıda bulunacak, üreticimizin emeğinin karşılığını alacak şekilde ürünlerimizi satmaya çalışalım" dedi.

MEYVELERİ UCUZA SATMAYIN!

Mahsulü çok olarak gören meyve suyu fabrikalarının kayısıları ucuza almak için hesap kitap içinde olduklarını aktaran Özbey, üreticilerden ürünlerini ucuza satmamalarını isteyerek, “Üreticilerden belli bir fiyatın altında yaş kayısı vermemelerini rica ediyorum. Meyveleri ucuza satmayın. Dik durmalarını rica ediyorum. Bu malın bir maliyeti var. Bunu endüstriyel olarak da değerlendirmek mümkün. O yüzden biz ne diye meyve suyu fabrikalarına ucuz şekilde verelim" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Habertürk