ÖZEL HABER

TBMM Genel Kurul'nda 2016 Bütçe görüşmelerinde söz alan Ağbaba, Malatya'daki kayısı üreticisinin taleplerini Maliye Bakanı Naci Ağbal'a aktardı.

Baharın habercisi olan ağaçların çiçek açması Malatya'da tedirginliğe neden olduğunu söyleyen Ağbaba, “Herkes, ağaçlar çiçek açtığı için, bahar geldiği mutlu olurken, Malatyalıların geceleri gözlerine uyku girmemektedir." diye konuştu.

KAYISILAR ÇİÇEK AÇMAYA BAŞLADI

Malatya'nın neredeyse tamamını ilgilendiren kayısıların çiçek açmaya başladığını aktaran Ağbaba, “Malatya'nın geçim kaynağı olan, ekonomimizin bel direği olan kayısı ağaçları çiçek açmaya başladı. Başta, Kale ilçesi olmak üzere, Malatya bir geline benzer şekilde beyaza büründü. Bu güzellik, don olması durumunda Malatyalıların bir yıllık emeklerinin yanması demek. Mart, nisan ayında Malatyalıların gözlerine uyku girmez, kara kara düşünürler. Kimi yoksul Malatyalı geceleri lastik tekerler yakmayı düşünür, kimi çoluk çoğunun rızkı için dua eder. Ne yapsın ki? Meteoroloji Bölge Müdürlüğü başka ile alınmış Malatya'nın" ifadesi kullandı.

ALAN BAZLI DESTEK VERİLSİN

Bakan'a çağrıda bulunan Ağbaba, “Israrla talep ve teklif etmemize rağmen alan bazlı destek verilmiyor. TARSİM'de ürünü sigorta ettiremiyor, çok pahalı. Prim ödemeye takati yok. Sizden ricam Sayın Bakan, Malatya Milletvekili olarak talebim, alan bazlı desteğin derhâl verilmesidir. Diğer illerde böyle bir uygulama vardır. Malatya bunu hak etmektedir. Alan bazlı destek Malatya'yı ayağa kaldırır. Ayrıca, TARSİM prim ücretlendirmesi de tekrar gözden geçirilmelidir. Malatyalılara bu müjdeyi vermenizi sizden rica ediyorum" dedi.