Düzenlenen tarla gününe, Elazığ İl Tarım Müdürü Turan KARAHAN, Ziraat Odası Başkanı İbrahim HACIOĞULLARI, Şube Müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Günbağı köyünde Rahmi Durmuş'a ait bahçede7 dekar kırmızı 2.5 dekar siyah GojiBeryy ürettiklerini söyleyen İl Müdürü Turan KARAHAN; “ Bölgenin bitki florası içinde yer almayan, katma değeri oldukça yüksek olan GojiBeryy bitkisi dünyada mutluluk ve sağlık, Uzakdoğu ülkelerinde ölümsüzlük, ülkemizde ise Kurt Üzümü olarak biliniyor.

Çalı formunda olan, soğuğa ve sıcağa karşı dayanıklılık gösteren bu bitkiülkemizin hemen her bölgesinderahatlıkla yetişiyor. Yüksek besin değerine sahip GojiBeryy, kuvvetli antioksidan içermesinden dolayı sağlık açısındanoldukça önemli. Bitkinin meyvesi taze veya kuru tüketildiği gibi gölgede kurutulan yeşil yaprakları da çay olarak tüketilmektedir.

İnsan sağlığı açısından oldukça önemli, katma değeri yüksekolan bu bitkinin üretimini yapacağımız çalışmalar ile il genelinde arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Üretici Rahmi DURMUŞ ise; “Alternatif tarım ürünlerini ilimize kazandıran başta İl Müdürü Turan KARAHAN olmak üzere tüm teknik personele teşekkür ederek, üretimin hayırlı olmasını diledi.

TARIMDANHABER