Konuyla ilgili olarak Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İlimizde alternatif üretim modellerinin arttırılması ve tarımda sürdürülebilirliğe katkı sağlayacak olan istiridye mantarı üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla İstiridye Mantarı Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi" uygulanması planlanmaktadır. DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen 50 bin TL' aşmayan yatırım maliyetinin % 50'si hibe olarak verilecek ve İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olan proje kapsamında istiridye mantarı üretim tesisleri kurulacaktır.

Proje kapsamında 98 m² alana sahip İstiridye Mantarı Üretim Tesisleri kurulacak olup, proje de Çadır(7x14 m boyutlarında iskelet üzerine gerilen polyester destek ara boruları galvenizli paslanmaz özellikli alüminyum folyo 5 cm İzocam alev yürümez galvenizli iskelet üzerine yapılmış iç yüzü folyolu ısı izolasyonlu 2 adet kapı) iklimlendirme(nem otomasyon cihazı sisleme aparatı temiz hava girişi ve kirli haava çıkış sistemi iöçin 2 adet fanlar otomatik aydınlatma sistemi), klima(60.000BTU kanallı klima baskı malzemeleri), kompost (miselli şekilde paketlenmiş 10 ton), raf(1m genişliğinde 12m uzunluğunda 3 adet raf 3 katlı rafın yerden yüksekliği 20cm kompost konulacak kısımlarda 80cm aralığında) ve zemin betonu(98m2 alanda 20cm kalınlığında) uygun harcama kalemleri olarak belirlenmiştir. Üreticilerimiz satın alma işlemlerini yaptıktan sonra 50.000,00 TL'yi aşmayan yatırım maliyetinin % 50'si için hibe desteğinden faydalanacaklardır.

Proje Başvuru Tarihleri

Başlangıç: 09.07.2018

Bitiş: 20.07.2018 Mesai Bitimine Kadar

Başvuru Adresi: Artvin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerimizde aranan şartlar ve istenen belgeler;

Başvuru tarihi itibariyle ücretli çalışan olmamak (SGK Hizmet Dökümü),

Vergi mükellefi olmamak (Vergi Dairesi Mükellefiyet Belgesi),

DOKAP BKİ tarafından verilen hiçbir hibe desteğinden yararlanmamış olmak,

Projenin uygulanacağı alanda sabit ikametgâhı bulunmak (İkametgâh Belgesi),

ÇKS Kaydı Şartlarını sağlamayan arazi veya kişiler projeden yararlanamayacaktır.

Kurulumu yapılacak arazi projeden faydalanacak kişi üzerine Çiftçi Kayıt Sistemine kayıt edilmeden tesis kurulumu yapılmayacaktır.

İşletme en az 5 yıl boyunca faaliyetini sürdürecektir.

Başvuruda kadın üreticilere öncelik verilecektir.

TARIMDANHABER