Domates ihracatı yapan firmaları ziyaret eden Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cenk Şölen, ihracatçılarla birlikte Isparta domatesi hakkında açıklamalarda bulundu. Şölen, “Bilindiği üzere İlimiz tarım ürünleri olarak birçok marka değere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan biri de, bu şirin köyümüzde üretilen yayla şartlarında yetiştirilen domatestir.

BU TABLOYU GÖRMEK GURUR VERİCİ

Burada farklı ihracatçılar ve burada yetiştirilen ürünlerin dünya pazarlarına sevk edildiğini görmek gurur verici. Çiftçimizin bin bir emekle yetiştirdiği ürünleri dünya ya Isparta'dan götüren işletmecilerimizi de yerinde ziyaret ederek, tebriklerimizi sunmak istedik. Hem üreticiyi hem Pazar bulan tüccarımıza ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

İl Müdürlüğümüz teşkilatı olarak, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hem üreticilerimizin hem de ürünlerimizi dünya pazarlarına taşıyan firmalarımıza her türlü teknik desteği vermeye hazırız, daima yanlarındayız. Merkez köylerimiz Deregümü ve Yakaören köylerinde, yaklaşık 2.000 dekar alandan 20.000 ton civarında domates üretilmektedir. Hasat sezonu başladığında 1,80 TL olan domates bu günlerde 1,30 TL civarında alıcı bulmaktadır" dedi.

İhracatçılardan Süleyman Dileray, "Bizim Deregümü domatesini tercih etmemizin en önemli sebebi tadı ve kalitesidir. Çeşit özelliğine bağlı olarak Isparta'nın iklim şartları da bir araya geldiğinde ürünün hem raf ömrü uzun hem de tadı ve aroması oldukça yüksek kaliteli bir ürün olmasıdır" diye konuştu.