İl Müdürü, Dicle İlçe Müdürü Murat Ödoğlu ve ilçe teknik personelleriyle birlikte, Çavlı mahallesinde bağ bozumunu yapan çiftçileri ziyaret etti.

Dicle İlçesi Çavlı mahallesinde Bağ bozumunu yapan çiftçi İhsan Bayram'a ait üzüm bağındaki bağ bozumuna katılan Atalar; pestil, pekmez ve şire üzümünden yapılan cevizli ve bademli sucuk çalışmalarını yerinde izleyerek İhsan Bayram'dan bilgi aldı.

Çiftçi Bayram, 20 dekar dönümlük alanda tesis ettikleri üzüm bağında mazurman çeşidi şire üzümü üretimi yaptıklarını söyleyerek, bu yıl üretimin bereketli olduğunu dile getirdi.

Dicle İlçesinde 11.000 dekar üzüm alanı olduğunu kaydeden Atalar; Güneydoğuda binlerce yıldır süregelen bağbozumu geleneğinin devam ettiğini, bu işin büyük bir emek verilerek yapıldığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti;

"Burada elde edilen ürünün bir kısmı taze olarak sofralarda tüketilmekle beraber bir kısmı da pekmez, pestil, cevizli ve bademli sucuk şeklinde değerlendirilmektedir. Burada büyük emek verilerek yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen üzüm taze tüketilmesinden daha fazla gelir getiriyor"

Bağlardan elde edilen üzümlerin farklı şekillerde sofraya geliş aşamalarının görüntülenmesinin ardından Atalar ve beraberindekiler emektar çiftçilere teşekkürlerini sunarak oradan ayrıldılar.