20 Ağustos 2015 tarihinde Erler'de düzenlenen hasat şölenine Konya Milletvekili Prof. Dr Mehmet Babaoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar katıldı. Basının ilgisini çeken organizasyona tarım ve hayvancılık sektörü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halktan yüksek katılımın da eklenmesiyle güzel bir hasat şöleni gerçekleştirildi.

Sebze Yetiştiricileri Birliği Başkanı A. İhsan Uyanık'ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan hasat şöleninde, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar önemli açıklamalar yaptı. Anlamlı bir günde, iyi tarım uygulamaları sayesinde insanımıza güvenilir ve sağlıklı gıda üreten, ihracat yaparak ülkemize para kazandıran üreticimizle gururlandığını; bütün bunları başaran çiftçilerimize minnet ve şükran duygusuyla dolu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, iyi tarım uygulamaları ve organik tarım hakkında bilgiler verdi.

İyi tarım uygulamalarında sertifikasyonun önemine vurgu yaparak, kontrollü üretim yapmanın sonucunda üreticinin malının sertifikalı ve ekonomik açıdan değerli hale geldiğini söyledi. Kimyasalları minimum düzeyde tutarak, altı farklı kriterde kontrol uygulanarak en sağlıklı ve kalıntısız gıda üretmek anlamına gelen iyi tarım uygulamalarına ilimizde 2010 yılında 20 civarında çiftçiyle ve sadece 20 dekar alanda başlandığını hatırlattı. Bugün 250 üreticiyle 40 bin dekar arazide, yüksek kalitede ürün yetiştiren iyi tarım uygulamalarıyla üretim yapan çiftçiye ayrı bir destekleme ödemesi yapılmaktadır dedi. Organik tarım üretimine de değinen il müdürümüz, hasat şölenine katılarak çiftçimizi onurlandıran herkese teşekkür ederek, emeği geçenleri kutladı.

Domates hasadının yapıldığı şölen alanında, konuşmaların sonunda yarışmalar da yapıldı. En güzel domateslerin seçildiği yarışmalarda dereceye giren çiftçiler, ayrıca en hızlı paketleme yapan kadın işçiler yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildiler. En çok ilgi gören çocukların domates yeme yarışmasında ise, beş dakika içerisinde en fazla domates yiyen iki çocuğa bisiklet armağan edildi…