ÖZEL HABER

Diğer yandan Ordu'da etkili olan kar yağışı fındık üreticisini tedirgin etti. Ordu'nun Kabadüz ilçesinde vatandaşlar fındık bahçelerini dolaşarak zarar olup olmadığını kontrol etmeye başladılar.

Tarımdan Haber'e değerlendirme yapan Kabadüz Ziraat Odası Eski Başkanı Özcan Aydın, şuan için büyük bir hasarın görünmediğini söyledi. Aydın, “500-550 metre üzerinde don bir miktar etkili oldu. Özellikle 750 metreden yukarılarda. Şu anda burada zaman zaman lapa lapa kar yağıyor. Pazar günü havaların biraz daha ısınacağı söylendi" dedi.

Özcan Aydın kritik günün önümüzdeki iki gece olduğunu belirterek, temennilerinin pazara kadar havaların daha da soğumaması olduğu belirtti.

BU YIL ASIL TEHLİKE “UÇ KURUSU"

Fındıkta rekolte durumunun genel olarak iyi olduğunu söyleyen Aydın asıl tehlikenin bu yıl “uç kurusu"nda olacağına vurgu yaptı. Aydın şunları kaydetti: “Ancak bu sene fındık ağaçlarında “uç kurusu" oldu. Bazı ağaçları yüzde 20-30 civarı etkiledi. Bu rekolteye de yansıyacaktır. Genel durum iyi görünse de sağlıklı bir rekolte tahmini yapmamız için biraz daha zaman geçmesi gerekiyor" dedi.