Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun en çok sevdiği meyvenin adı belli oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Grup Toplantısı öncesi kuliste gazetecilerle ayaküstü sohbet etti.

Bakan Eker, Başbakan Davutoğlu'nun sofrasında olmazsa olmazlardan birinin meyve olduğunu belirtti. Davutoğlu'nun en çok sevdiği meyvenin 'durian' olduğunu söyleyen Eker, bu egzotik meyvenin Malezya ve Endonezya'da yetiştiğini anlattı. Aynı zamanda bir akademisyen olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 5 yıl kaldığı Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapmıştı.

MEYVELERİN KRALI OLARAK BİLİNİYOR

Bitki bilimde durio zibethinus olarak adlandırılan durian ağacı, Güneydoğu Asya ülkeleri olan Malezya, Tayland ve Vietnam kökenli. 40 metreyi aşan boyuyla çok uzun bir ağaç olan durian, ormanda yetişiyor.

DIŞI CEHENNEM İÇİ CENNET

Bu tropik meyve, dış görünüşü ve ağır kokusuyla gerçekten de alışılmamış bir meyve türü ancak lezzetinin olağanüstü olması nedeniyle tercih ediliyor. Duriana, "cennet-cehennem" de deniliyor. Cehennem denmesinin nedeni, dikenlerle dolu kabuğunun pis kokması. Duriana bu kadar önem verilmesinin nedeni "cennet" kısmıyla ilgili. Çünkü o dikenli kabuğu sıyırıp açtığınızda ortaya çıkan meyve, bazı insanlara göre olağanüstü lezzetli.

TARIMDAN HABER