Peki, kabak çekirdeği hangi hastalıklara iyi geliyor? İçinde neler var? Sizler için konunun uzmanlarından derledik.

Özellikle 40 yaşını geçmiş erkeklerin düzenli bir şekilde kabak çekirdeği tüketmesi gerekiyor. Çünkü prostat büyümesini engelliyor. Ancak kalori sıkıntısı olanlar dikkatli olmalı. İçerisinde yüksek miktarda kalori var.

Bir avuç kabak çekirdeği günlük çinko ihtiyacının yaklaşık %25'ini karşılıyor.

Çinko mineralinin düzenli alınması hücre büyümesi ve bölünmesi, uyku düzeninin sağlanması, hafızanın korunması ve geliştirilmesi, yaraların iyileşmesi, koku ve tat alma duyuların gelişmesi, göz ve cilt sağlığının korunmasına yardımcı oluyor.

Yüksek oranda protein içerdiğinden uzun süre tok tutabiliyor. Düzenli yenmesi halinde kilo vermenize yardımcı oluyor.

İçerisinde önemli miktarda magnezyum minerali var. Bu mineral kalp ritminin korunması, kemik sağlığı, tansiyonun düzenlenmesi gibi önemli görevleri yerine getiriyor. Magnezyum damarların rahatlanmasına da yardımcı oluyor.

Alzheimer hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde de tavsiye ediliyor. Kabak çekirdeği istiridye ve ciğerden sonra en çok demir içeren gıdalar arasında yer alıyor. Demir minerali saç, tırnak ve cilt sağlığının korunması için de kritik önemdeki mineraller arasında.

Kabak çekirdeği uyku kalitenizi de yükseltiyor. Yapılan araştırmalarda kabak çekirdeği ve kabak çekirdeği yağının diyabetik insülinin düzenlenmesine olumlu katkı sağladığı görülmüş. Ayrıca diyabet nedeniyle görülen böbrek hastalıklarına karşı da koruma sağlıyor.