Mersin'in Erdemli ilçesinde 'örtü altı can erik' hasadına başlandı. İlk hasadında kilosu 300 TL'den satılan erik, 100 gramlık paketlerle tüketiciye ulaştırılıyor.

ERKEN HASAT

İlçeye bağlı Ayaş Mahallesi'nde örtü altına alınan Erik bahçesinde 2016 yılının ilk hasadı bugün yapıldı. Dr. Cengiz Yıldız'a ait 10 dönüm erik serasında yapılan hasadın ardından 100 gramlık paketlere konulan erik başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde bulunan tüketicilere gönderildi. 10 yıldır erik yetiştiriciliği yapan Cengiz Yıldız, “Emekli olduktan sonra çok sevdiğim çiftçilikle uğraşıyorum. 10 yıldır örtü altı erik yetiştiriciliği yapmaktayım. Bu yıl ilk defa şubat ayında erik hasadı yapıyorum. Türkiye'nin ilk erik hasadını yapmaktan çok mutluyum. İlk hasatta 250 kilo erik topladık ve kilosunu 300 TL'den sattım. İlk turfanda erik olduğu için pahalıya satıyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Türkiye'nin ilk erik hasadını buradan yapacağız." dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Besili ise eriğin normalde nisan ayında hasat yapıldığını ifade ederek, “Cengiz hocamızın örtü altı erikleri şubat ayında hasat yapılması çok ilginç bir olay. Havaların son günlerde sıcak gitmesi eriklerin kısa sürede olgunlaşmasını sağladı." diye konuştu.

KAYNAK: ZAMAN