Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 'Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansa sunulan Organik Çilek Yetiştiriciliği ve AB'deki Örneklerinin İncelenmesi İsimli Erasmus+ Ana Eylem 1 Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği' kapsamında kabul edilen proje kapsamında 21 kişilik ekiple İspanya'nın Barcelona kentine gitti.

Konuyla ilgili olarak İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İl Müdürlüğümüzce 2015 yılı teklif çağrıları Dönemi içerisinde Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansa sunulan Organik Çilek Yetiştiriciliği ve AB'deki Örneklerinin İncelenmesi İsimli Erasmus+ Ana Eylem 1 Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Kapsamında kabul edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kapsamında hibe desteği sağlanan Projemiz kapsamında yerel ortaklarımız Sason Çilek Üreticileri Birliğinden 1 personel, Batman Ziraat Odasından 4 personel, İl Müdürlüğümüzden 14 Şube Müdürü ve personel, Bingöl Tarım İl Müdürlüğünden 2 personel olmak üzere toplam 21 kişilik ekip proje kapsamında İspanya'nın Barcelona kentine 15 günlük eğitim çalışmalarına katılmak üzere 10/05/2016 tarihinde ispanya' ya gideceklerdir.

AVRUPA'NIN EN İYİ ÜRETİCİSİ

İspanya çilek üreticiliği bakımında Avrupa'nın en iyi üretici ülkesi konumunda olup Avrupa'da öncü durumunadır. Eğitim süresince çilek konusuna yetiştiricilik, üretim, yöntem, zararlılarla mücadele, bakım, besleme, muhafaza, pazarlama gibi konularda yeni yöntem ve metotlar üzerinde çalışmalar yürütülecektir.

Edinilen kazanımlar sonucunda ilimizde uygulanabilecek yöntem ve metotlar incelenecek olup uygulanabilir yöntem ve metotlar üzerinde çalışmalar yürütülerek ilimizdeki çilek üretimini en üst seviyeye taşımayı amaçlamaktayız.

Çalışmalar sonucunda Sason ilçemize ait organik çilek üreticiliğini gerek ulusal düzeyde, gerekse de uluslar arası düzeyde tanınması üretim verim ve kalitenin artırılması hedeflenmektedir.