Kütahya Bölge Birliği'nden, Bölge Müdür Yardımcısı Özkan İnci, Yönetmen Ali Mollaoğlu, Ziraat Mühendisi E. Ersin Aydın ve Kooperatif Yetkilisi Mehmet Çetin ortak Ali Gümüş'e ait tesisi ziyaret etti. Ortak Ali Gümüş, mantar üretim tesisi kurma fikrini uygulamaya koymasıyla ilgili olarak şunları anlattı: “20 yıldır Bursa'da yaşıyordum. Asgari ücretle şehirde yaşamak zorlaştı ve geçim sıkıntısı çekmeye başladım. Köyüme dönmeye karar verdim. Köyümde daha önceden 2 adet mantar üretim tesisi vardı. Köyde ne yaparım diye düşünürken, yaptığım araştırmada bu konuda pazar sıkıntısı olmadığını öğrendim ve tesis kurmayı planladım. Bu aşamada Tarım Kredi Kooperatifleri'nin de destek verdiğini duydum ve hemen Çamlıca Kooperatifi yetkilileri ile görüştüm. Üretime yönelik böyle bir kredinin kullandırılabileceğini öğrendikten sonra çalışmalara başladım ve şimdi tesis faaliyete geçti.2"

Tesiste 3'er aylık dönemlerde ortalama 4-4,5 ton mantar üretimi hedeflediğini, ürettiği mantarın toptan ortalama 5 TL/Kg olarak alıcı bulduğunu ifade eden Gümüş, desteklerinden dolayı Çamlıca Tarım Kredi Kooperatifi Yetkilisi Mehmet Çetin ve personeline teşekkür etti.

Bölge Müdürü İsmail Hakkı Bücük de yaptığı değerlendirmede; “Ortağımıza bir gelir kapısı açtığımız ve en önemlisi köyüne dönmesine vesile olduğumuz için mutluyuz. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bu türlü yatırımlarda ortaklarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi / Korhan ÖZDEMİR