Hükümetin et, bakliyat, hububat ürünlerinde gümrük vergilerini düşürdüğünü ve ithalata karar verdiğini yazan Yıldırım, kararın kısa vadede enflasyonu dengeleyici, fiyat artışlarını durdurucu hatta düşürücü etki yapacağının açık olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Bunun bedeli ise ithalata giden para, yerli üretimde dengelerin bozulması ve belki de kalıcı bir şekilde ithalata bağımlılığın oluşması ve artması olacak. Böyle bir bağımlılık oluştuğu oranda ekonomiye kalıcı maliyeti o derece artacak" şeklinde yazdı.
Yıldırım, şunları kaydetti:
DANA ETİNDE FAZLA İLERİ GİDEMEYENLER YOLLARINA KOYUN ETİYLE DEVAM ETMİŞ OLABİLİR!
Sanki dana etini pahalı bulanlar koyun etine yüklenmiş, kadın erkek hiç bir ayrım olmadan herkes kebap yemiş. Halbuki durum öyle değil, ikisi de kırmızı et ama tüketim alışkanlığı bakımından arada fark var. Kokusu nedeniyle kadınlar koyun etini pek sevmiyor. Geriye spekülasyon kalıyor. Dana etinde fazla ileri gidemeyenler yollarına koyun etiyle devam etmiş olabilirler. Bir de tabii, üretimi bol, arzı tüketimden daha çok olan beyaz et tavuk eti fiyatlarının yüzde 20'lik artışını da yine bu hesaba katmak gerekebilir.
TARIMDAN HABER
Gel buraya gel sayın ekonomist gravat takıp dolaşmayı bilirsin herşeyi ucuza istersin gelde tarım sektörüne atıl göreyim ben senin büyüklüğünü tarımda nasıl kazanılıyor öğretsene bizde kazanalım adamın gözü senin kazandığında kardeşim ben malı ne kadar ucuza alırsam o kadar iyi diyor elin gavuruda ben üretene ne kadar kitlersem iyi diyor çık bakalım çıkabilirsen işin içinden boş lafla olmuyor bu işler gel üret bakalım sen çok biliyon ya ekonomiyi görelim büyüklüğünü bizde ona göre yaparız çiftçiliği ne yapalım pazarcıları kaldıralım o zaman biz satalım iyi olurmu öyle he bu seferde halcilerle onlar bağırsın iyi olmazmı ? Değneyi ne tarafa değdirsen kocaman bir sap çıkıyor bu siyasetçilerin hep burnumuz iyi hep bizim partimiz kazansınayağına