Bakan Çelik, "Hem süt üreticileri hem de süt sanayicileriyle yaptığımız görüşmelerde süt sektöründeki her iki kesimin görüşlerini aldık. Bu çerçevede yapacağımız değerlendirmeler sonucunda, 'Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme ve Uygulama Esasları Tebliği'ndeki değişiklik nihai şeklini alacak." dedi.

Bakan Çelik, bugün süt üreticileri ve süt sanayicileriyle ayrı ayrı görüştü. Sabah saatlerinde süt sanayii kuruluşlarının yöneticilerini kabul eden Bakan Çelik daha sonra da Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği, Tüm Süt Et ve Damızık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD), Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği, Tire Süt Kooperatifi yöneticilerinden oluşan süt üreticileri heyetini Bakanlık makam toplantı salonunda kabul etti.

SANAYİCİ İLE 2 SAAT GÖRÜŞTÜ

Süt üreticileriyle yaptığı toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, sanayiciler ile 2 saatlik bir değerlendirme yaptıklarını, Türkiye'deki sütün arzı ve pazar sorunlarına ilişkin görüştüklerini bildirdi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin komşularında yaşanan gelişmeler nedeniyle sektörün karşı karşıya kaldığı sorunların nasıl aşılabileceği konusunda değerlendirmelerde bulunduklarının altını çizerek, süt sanayicilerinin ardından, süt üreticileriyle de yapacakları değerlendirmeler neticesinde karar aşamasına geleceklerini ve yayınlayacakları "Çiğ Sütün Değerlendirilmesine Yönelik Destekleme Uygulama Esasları Tebliği"nde yapılacak değişikliğin nihai şeklini alacağını bildirdi.

Bu tebliğin hem sanayiciler hem de üreticiler açısından yararlı neticelere vesile olacağına dikkati çeken Çelik, bununla ilgili bir açıklama yapacaklarını söyledi.