Kaya Termal Otel'de 15 Ekim'de gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada Genel Müdür İrfan Güvendi, çok yakında uygulamaya geçirilecek yeni projeler; al-kazan kart, e-ticaret, ortak segmentasyonu, elektronik belge ve arşiv yönetimi sistemi projeleri hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Bu yeniliklerle birlikte kurumda büyük bir değişimin gerçekleşeceğini, böylece yenilenen dinamik yapı ile hem personelin hem de ortakların iş ve işlemlerinin kolaylaşacağını kaydeden Güvendi ayrıca şirketlerle birlikte önemli değişiklik ve yenilikler başlatıldığını, şirketlerin şirketler topluluğu olarak tek merkezden yönetileceğini söyledi.

Gübretaş'ta birçok yenilikler başlatıldığını ve bunun sonuçlarının ilkbahar dönemi gübre sevkiyatında görüldüğünü ifade eden Güvendi, bu iyileşmenin ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaşacağını belirtti.

KURU İNCİR VE KURU ÜZÜM ALIMI BAŞLAYACAK

Genel Müdür Güvendi ayrıca, İzmir Bölge Birliği faaliyet alanında ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında, konusunda en iyi olan iki firma ile işbirliği yaparak kuru incir ve kuru üzüm alımı başlatacaklarını belirterek, başka bölgelerde de bu tarz çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bölge Birliği ve Kooperatifler bazında 2015 yılı Eylül ayı itibariyle kıyaslamalı olarak bir sunum yapan, hem kooperatiflerin hem de bölgenin faaliyetlerini ve performansını değerlendiren İzmir Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun ise kooperatif bazında verilen hedefler, bölge birliği verileri, yapılmakta olan faaliyetler ve yapılması gerekenler konusunda Genel Müdür İrfan Güvendi ilekooperatif yetkililerine bilgi verdi.

2015 yılında yaşanan doğal afetlere rağmen gelinen noktayı değerlendiren Bölge Müdürü Ongun, son dönemlerine girilen 2015 yılını her yönden en iyi şekilde kapatabilmek için gayretli çalışmaların devam etmesi gerektiğini, köy toplantılarının devam ettiğini, bunun yanında büyük bazlı işletmelerden ortak olmayanların kooperatiflerle çalışmalarını sağlamak için birebir ziyaretlerin önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıda ayrıca Bölge Müdür Yardımcıları sorumlu oldukları birimlere ait konularda değerlendirmelerde bulunurken ilk dokuz aylık faaliyetler masaya yatırıldı ve genel veriler ışığında kooperatif yetkililerine bilgi verildi. Soru cevap kısmında kooperatif yetkililerinin görüşleri alınarak sorunları dinlenirken önümüzdeki 2,5 aylık dönemde tahsilat, satış, sigorta ve diğer konularda yapılacak çalışmalar da istişare edildi.

Tarım Kredi / Kadir ARIOĞLU