Tekirdağ Bölge Birliğinde 2 bin 100 adet ithal besi danası, törenle sahiplerine teslim edildi. Tekirdağ Bölge Birliğine bağlı; Çatalca, Silivri, Kabakça Tarım Kredi Kooperatiflerinin talebi olan toplam 80 adet ithal besi danasının dağıtımı Bölge Birliği yetkililerinin de katılımı ile Tareks Hayvancılık'ın Lüleburgaz karantina merkezinde gerçekleştirildi.

Dağıtım esnasında süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Bölge Müdürü Ergin Çubukcu; “Ortaklarımızın, üyesi oldukları Kooperatifler vasıtasıyla et verimi yüksek 80 adet ithal besi danası talepleri, ESK (ET ve Süt Kurumu) tarafından ithal edilerek Tarım Kredi Kooperatifleri kuruluşu Tareks Hayvancılık tarafından Lüleburgaz Karantina Merkezine getirilmiştir. Bizler de söz konusu hayvanları kura çekmek suretiyle sahiplerine teslim ediyoruz. Teslimini gerçekleştirdiğimiz hayvanların, sahiplerine ve ülkemize bereketli kazanç getirmesini diliyorum." dedi.

Tekirdağ Bölge Birliği olarak 2017 yılının ilk dört ayında yaklaşık 25 milyon lira tutarında 2 bin 100 adet büyükbaş ve 1500 adet küçükbaş hayvanı iç ve dış piyasadan tedarik ederek ortaklarına teslimettiklerini dile getiren Çubukcu, “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak kuruluşumuz Tareks Hayvancılık vasıtasıyla damızlık düve ve besilik dana ithalatı gerçekleştirmenin yanında Trakya'daki diğer çiftçilerden ve çiftliklerden küçükbaş ve büyükbaş hayvan tedariki yapmaktayız. Ayrıca ortaklarımızın her türlü tarımsal girdi yanında hayvancılık için gerekli olan karma hayvan yemi ve yem hammaddelerini de uygun fiyatla kaliteli bir şekilde sağlamaktayız. Trakya'da hayvancılığın geliştirilmesi adına üzerimize düşen hey şeyi yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Hayvanlarını teslim alan yetiştiriciler de kendilerine teslim edilen hayvanların beklentilerinin çok üzerinde ve özenle seçilmiş olduklarını beyan ederek kendilerine bu hizmeti sunan Bölge Müdürü Ergin Çubukcu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirttiler.

Teslim törenine Tekirdağ Bölge Müdürü Ergin Çubukcu, Bölge Birliği Tareks Hayvancılık Lüleburgaz Şube Müdür Vekili Ferdi Aydın, kooperatif yetkilileri, üreticiler ve çiftlik çalışanları katıldı.

KAYNAK: Fatih DURAN / TARIM KREDİ