Et ithalatının artmasından dolayı zor bir süreçten geçen besiciler, yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep edecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ile de görüşmek isteyen besiciler, TOBB ve TZOB başta olmak üzere sektördeki meslek kuruluşlarına da 'ithal ete karşı' ortak hareket etme çağrısında bulundular.

ET İTHALATINA KARŞI ORTAK HAREKET EDELİM ÇAĞRISI

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, et ithalatına karşı ortak hareket etmek için; TOBB, TZOB, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği'ne birer davet mektubu gönderdi.

ÜRETİCİ PANİK İÇİNDE

Davet mektubunda, son aylarda kırmızı et ithalatının önünü sonuna kadar açan kararlar alındığına dikkat çeken Tunç, üreticinin ise büyük bir panik içinde olduğunu belirtti. Bu konunun sadece besicilerin veya kırmızı et üreticilerinin sorunu olmadığına işaret eden Tunç, oda ve birlik başkanlarına gönderdiği davet mektubunda; şunları kaydetti: “Bu çerçevede ortak hareket edilerek, sorunlarımızı aktarmak üzere silsile yolu ile önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımızdan başlamak üzere, sayın Başbakanımız ve sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu alınarak, genel başkanlar olarak beraber ziyaretler yapılmasında fayda mülahaza edilmektedir"

ODA VE BİRLİK BAŞKANLARINDAN CEVAP BEKLENİYOR

Tunç, oda ve birlik başkanlarından çağrılarına 13 Ekim'e kadar cevap verilmesini isterken, “Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz. Sektöre veya üreticiye gelecek bir zarar hepimizi etkileyecektir. Üstelik Merkez Birliği üyesi olan üretici aynı zamanda sizlerin de üyesidir" dedi.