Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ve Tarım Kredi Koperatifleri Balıkesir Bölge Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuz'un da katıldığı ürün toplama uygulama projesinde engelli vatandaşların üretim yaptıkları sahalar incelenirken yetiştirilen doğal ürünler hakkında da katılımcılara bilgi verildi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onlara destek sağlamak devletimizin en önemli görevlerinden bir tanesi. Onların kendi başlarına ayakta kalabilecekleri imkanları, şartları, destekleri verebilmek için belediyemiz ve bizler çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Tarım alanında da özellikle onların becerilerini, kapasitelerini, kendi hayatlarını sürdürebilme imkan ve faaliyetlerini geliştirmek için ortak bir proje yürütüldü. Bu proje ile engelli vatandaşlarımıza tarım ürünlerinin üretilmesi hususunda beceri, bilgi ve mesleki yeterlilik kazandırmak aslî gayemizdir” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Valimiz öncülüğünde bir araya geldik. Engelli vatandaşlarımızın tarım ile hemhal olacağı bir ortam sağlandı. Tarım bu şehrin de, bu ülkenin de bir gerçeğidir. Engelli kardeşlerimizin engelleri aşabilmesi adına tarımla hemhal olmalarının önemli olduğunu düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir projeye destek vermekten dolayı son derece memnunuz” şeklinde konuştu.

Başkan Selahattin Külcü de aylar önce projeye imza atmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, toprağa ilgi, sevgi ve emeklerini katarak bu projede üretim yapan engelli üreticilere ve projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Birliği, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bursa Engelliler Federasyonu arasında Bursa'da imzalanan ve engelli vatandaşların tarımla, toprakla buluşmasını sağlayacak ve kendilerini daha iyi hissetmelerine imkan sunacak “Tarımda Engel Yok” projesinde Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 100 metrekarelik tarımsal alan projede kullanılmak için engelli vatandaşlara tahsis edilmiş, üretim için ayrıca seralar kurularak engelli vatandaşlar üretime dahil edilmişti.