Ankara Bölge Birliğinde 2017 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının sonunda performans ödülü almaya hak kazanan kooperatifçiler hediyelerini Genel Müdür Poyraz'ın elinden aldı.

ANKARA'DAN BAŞLADI

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, bölge birliği ziyaretlerine Ankara'dan başladı. Ziyaret esnasında Ankara, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum ve Çankırı kooperatif yetkililerinin de katıldığı değerlendirme toplantısında Genel Müdür Poyraz, şunları kaydetti:

KURUMU TANIMAYA ÇALIŞIYORUZ

"Göreve başladığımız günden bu yana kurumuzu ve kurumumuzun değerli personelini tanımaya çalışıyoruz. Tabii bir diğer taraftan da bizden hizmet ve üretim bekleyen eli nasırlı çiftçilerimiz var. Onların ihtiyaçlarını karşılayacak projeler üretmeye çalışıyoruz.

MUHTEŞEM BİR YAPI

İlk geldiğimiz günde söylediğimiz gibi Tarım Kredi Kooperatifleri, bir milyon çiftçi ortağı, 1625 kooperatifi ve 17 bölge birliği ile muhteşem bir yapı ve bu yapı hak ettiği yere mutlaka gelecektir. Tarım Kredi bir milyon üyesi olan ve onlar tarafından yönetilen çok büyük bir sivil toplum kuruluşu. Bu kurumu gerçek anlamda bir Kooperatif gibi yönetme mecburiyetimiz var."

KELİMELERLE ANLATILAMAZ

Tarım Kredinin sahip olduğu potansiyelin büyüklüğünün kelimeler ile anlatılamayacağına dikkat çeken Poyraz, “Bütün çiftçilerimize ve ailelerine doğrudan doğruya ulaşma imkanımız var. Bununda ötesinde yapılan üretimin değerlendirilmesiyle 80 milyona ulaşma imkanımız var. Eğer Türkiye'de ülke tarımı ile alakalı bir şey yapılacaksa bizden başka adres yok. Tarımda bir sıçrama yapılacak ise bunu yapabilecek tek kuruluş Tarım Kredi Kooperatifleridir. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir. Ama biz ilk önce kendi kendimizin farkına varmamız lazım. Bu söylediğim iddialı söylemleri yapabilecek muazzam bir yetişmiş personelimiz var. Ben buna güveniyorum. Bu bizim en büyük artımız. 13 tane şirketimiz var ve bunların 3 tanesi, Türkiye'deki ilk beş yüz şirketin arasında. Bu yapı bir orkestra biçiminde çalıştırılırsa izlemekten ve dinlemekten herkes keyif alacaktır." ifadelerini kullandı.