Antalya, Isparta ve Burdur il merkezlerinde düzenlenen toplantılara Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ethem Üstüner, Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar, Bölge Müdür Yardımcıları Sezai Yıldırım ve Mustafa Doyurucuoğlu, Yönetmen Adnan Yusuf Güney, Groupama Sigorta Satış Yöneticisi Ceyhun Erkal ile kooperatiflerin yetkili personeli katıldı.

Devlet destekli tarım sigortaları ile üreticilerin tabii afetlere karşı güvence altına alındığını ifade eden Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Ethem Üstüner, “Tarım sigortası ve kooperatif faaliyetlerinin anlatılması için kooperatif yetkililerince tüm üreticilere ulaşılarak, üreticilerin yanında bulunulması ve yol gösterici olunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Son dönemde meydana gelen sel, dolu, don ve fırtına gibi doğal afetler nedeniyle tarım sigortalarının daha çok önem kazandığını belirten Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar da “Sigortacılık konusunu Bölge Birliği olarak çok önemsiyoruz. Özellikle tarım sigortası konusunda daha etkin olunması için eğitim çalışmasına personel eğitimi ile başladık, ilerleyen dönemlerde çiftçi eğitimleri ile devam edeceği. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak en önemli amacımız ortaklarımızın ekonomik gelir seviyelerinin artırılmasına katkıda bulunmak. Bu bakımdan zor şartlarda üretim yapan üreticilerin doğal afetler nedeniyle uğradıkları zararların karşılanması ve kooperatiflerden kullandıkları kredilerde faiz indirimlerinden faydalanabilmeleri için tarım sigortası yaptırmaları gerektiği tüm üreticilere anlatılmalıdır.” dedi.

Düzenlenen eğitim faaliyetinin, personelin sahada karşılaştığı sorunları Tarsim yetkilileri ile paylaşabilmesi ve birlikte çözüm yolu bulunması bakımından önemli olduğunu ifade eden Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Doyurucuoğlu ise, “Meydana gelen doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin yanında yer aldığımız ve üreticilere yol gösterdiğimiz için kooperatiflerin üreticiler nezdinde itibarını daha da arttırdık, üreticiler tarafından tarım sigortasını önemi daha iyi anlaşıldı. Bu durumun kooperatifler tarafından iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Özellikle sigorta dönemi başlayan narenciye ürünleri ile sonrasındaki sera sigortaları konusunda olumlu sonuçlar bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantılarda Tarsim Antalya Bölge Müdürü Mustafa Değer ve Uzman Seyfi Yenilmez tarafından yapılan sunumlarda tarım sigortası sisteminin işleyişi, bitkisel ve hayvansal üretimde sigorta teminatları, poliçe tanzimi esnasında ve sonrasında karşılaşılan sorunlar, sigortalı ürünlerin hasara uğraması durumunda yapılması gerekenler konularında bilgi verildi.