Düzenlenen kampanya çerçevesinde Tarım Kredi personeli arasında 130 bin lira yardım toplanırken, söz konusu meblağ karşılığında 3 ton sıvı yağ, 12 ton pirinç, 15 ton makarna, 2 ton salça, 15 ton pilavlık bulgur, 53 ton patates temin edildi. Gıda maddelerinin bulunduğu 4 tır Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Hatay Reyhanlı'daki Cilvegözü sınır kapısındaki vakıf depolarına ulaştırılmak üzere dün yola çıktı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin önünde dün düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada birilerinin Suriye'de yaşananlara menfaat gözüyle baktığını belirterek, “Bazı uluslararası kuruluşlar da ölüleri saymakla meşgul. Ama biz Türkiye olarak bütün dünyaya bu süreçte insanlık dersi verdik, ders vermeye de devam edeceğiz" dedi.

Suriye'de olup bitenlerin büyük bir vahşet olduğunu vurgulayan Çelik, "Suriye'de yalnız insan değil, insanlık da ölüyor. Dünyada insan çok ama insanlık kıt. Bizi millet yapan para, pul değil, vicdanımızdır. Bu vicdanlı duruşumuzdan dolayı evimizi, gönlümüzü, komşu ülkedeki bütün vatandaşlara açtık. Onları bağrımıza bastık. Allah kimseyi vatansız bırakmasın, vatansızlığın ne olduğunu 79 milyon olarak görme imkanını elde ettik." diye konuştu.

Çelik,Türkiye üzerinde hesapları olanların esas hedeflerinin milleti vatansız bırakmak olduğunu belirterek, bu bilinçle geleceğe daha güçlü yürüyüşü sürdüreceklerini dile getirdi.

Yardım tırlarının 'insanlık ölmedi' diye haykırdığını belirten Çelik, "Sadece Tarım Kredi'den değil, ülkenin dört bir yanından tırlar mağdur kardeşlerimize sahip çıkalım diye yola çıkıyor. Birileri Suriye'de yaşananlara menfaat gözüyle bakıyor, bazı uluslararası kuruluşlar da ölüleri saymakla meşgul. Ama biz Türkiye olarak bütün dünyaya bu süreçte insanlık dersi verdik, ders vermeye de devam edeceğiz." değerlendirmelerinde bulundu.

Çelik, ayrıca 100 ton gıda maddesini yola çıkarak Tarım Kredi yönetici ve personeline teşekkürlerini iletti.

Tarım Kredi Genel Müdürü Ayhan Karayama da Suriye'deki iç savaş neticesinde yüzbinlerce insanın hayatını kaybederken, milyonlarca insanın da ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını belirtti.

Türkiye'nin bu süreçte bir çok göçmene ev sahipliği yaptığını kaydeden Karayama, "2016 yılının Kasım ayından itibaren Halep'te bir kuşatma gerçekleştiren rejim güçlerinin zulmüne karşı memleketimizde oluşan hassasiyet, kurumumuz personelinde de kendini gösterdi. Düzenlenen yardım kampanyası ile bugün 4 tır yardım malzemesi tedarik edildi. Bugün bu tırları uğurlayacağız ve orada zor durumdaki kardeşlerimize böyle bir hizmetin adımını atmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 4 tır yardım malzemesi dualarla yola çıktı.

100 TON GIDA MALZEMEZİ HALEP'E GÖNDERİLİYOR

Halep'te meydana gelen olaylar neticesinde düzenlenen kampanya çerçevesinde 130 bin lira yardım toplanırken, söz konusu meblağ karşılığında 3 ton sıvı yağ, 12 ton pirinç, 15 ton makarna, 2 ton salça, 15 ton pilavlık bulgur, 53 ton patates temin edildi. Gıda maddelerinin bulunduğu 4 tır, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Hatay Reyhanlı'daki Cilvegözü sınır kapısındaki vakıf depolarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.