ÖZEL HABER / Ankara 1'nci Sulh Ceza Hâkimliği 'Basın özgürlüğü' açısından tartışmalı bir karara imza attı. Tarımdan Haber'de yayınlanan 4 habere ilişkin olarak Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin talebi üzerine Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen erişimin engellenmesi kararına yapılan itiraz, Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi.

BU HABERLERİN GERÇEKLE İLGİSİ YOKMUŞ!

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği; '20 Bin Liralık Ödüle 660 Bin Lira Reklam!', 'Tarım Kredi'de VİP Personel Alımı Bürokratı İsyan Ettirdi!', 'Tarım Kredi Kooperatifleri Tarafından Satılık Köy Protestosu!' ve 'Negmar'daki Gübretaş Hisselerinin Satışı Yine İptal Edildi!' başlıklı haberlerin, “Merkez birliğinin aleyhinde, kişilik haklarını ihlal edici, kamuoyunda rencide edici boyutta gerçekle ilgisi olmayan haber ve bu haberlere ilişkin yorumlar yayımlanmak suretiyle tüzel kişiliğin aleyhine haksız ve hukuksuz nitelikte' olduğunu gerekçe göstererek erişimin engellenmesini talep etmişti.

Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği de 27 Nisan'da haberlerin içeriğini sorgulamadan erişimi engelleme kararı vermişti.

Basın özgürlüğü açısından tartışmalı olan bu karara yaptığımız itiraz ise Ankara 1'nci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından reddedilirken bu karar, mahkemelerin verdiği erişim engelleme kararını da iyice tartışmalı hale getirdi.

TARIM KREDİ'NİN TARIMDAN HABER RAHATSIZLIĞI

Şöyle ki; '20 Bin Liralık Ödüle 660 Bin Lira Reklam!' başlıklı haberimizi kaynak göstererek, Odatv'den, 'Tarım Kredi'de VİP Personel Alımı Bürokratı İsyan Ettirdi!' başlıklı haberimizi de Milli Gazete'den alıntılamıştık. '20 Bin Liralık Ödüle 660 Bin Lira Reklam!' başlıklı haber Tarım Kredi tarafından yalanlanmazken, 'Tarım Kredi'de VİP Personel Alımı Bürokratı İsyan Ettirdi!' haberine ise gönderilen açıklamaya sitemizde yer verilmişti. Ve her iki haberde kaynaklarında yayında iken sadece Tarımdan Haber'deki yayınlarına erişim engellenmesi verilmesi dikkat çekti.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı! Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın memleketi Kastamonu'da CHP'nin oyu yüzde 31 arttı!

1 AY SONRA YİNE MANŞETLERE TAŞINDI AMA TARIMDAN HABER'DE ENGELLENDİ!

Diğer yandan Tarımdan Haber'de erişim engellemesi verilen 'Tarım Kredi'de VİP Personel Alımı' haberi, olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen geçtiğimiz Çarşamba günü yine gündeme gelerek başta Hürriyet olmak üzere bir çok gazete ve haber sitesinde manşetlere taşınmıştı.


GÜNDEME DAMGASINI VURAN İSTİFA DİLEKÇESİ


ÇİFTÇİNİN PROTESTO HABERİNE ERİŞİM ENGELİ!

Erişim engellemesi verilen bir diğer haberimiz ise Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya köyünde yaşayan çiftçilerin yaptığı protesto haberi idi. Eşmekayalı çiftçiler 5 Nisan'da Konya-Aksaray yolunu trafiğe kapatarak Tarım Kredi Kooperatiflerini protesto etmişlerdi. Çiftçilerin protesto sırasında açtıkları 'Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü Tarafından Komple Satılık Köy' yazılı dev pankart dikkat çekmişti. Çiftçinin protesto haberinin Tarım Kredi'nin talebi üzerine mahkeme tarafından erişiminin engellenmesi dikkat çekti.

https://www.youtube.com/watch?v=Muay8mdkd8c

KAP'TA YAYINLANAN AÇIKLAMANIN HABERİ DE RAHATSIZ ETTİ!

Gübretaş'ın gemicilik faaliyetinde bulunduğu Negmar'daki tartışmalı hisse satışı haberimize de erişimin engellenmesi talep edildi. Başta Bakan Faruk Çelik olmak üzere Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Ayhan Karayama'nın Negmar'daki gelişmelerden rahatsız olmasına rağmen buradaki satış işleminin iptal edilmesinin sorgulandığı habere neden erişimin engellenmesinin talep edildiği anlaşılabilmiş değil.

Gübretaş'ın KAP'a gönderdiği açıklamaya dayanılarak yapılan habere Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen erişimin engelleme kararını Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından da onaylanması dikkat çekti.

MAHKEME YORUMLARIN KALDIRILMASINI BİLE DİKKATE ALMADI!

Diğer yandan söz konusu haberlerin altına yapılan yorumlar da erişimin engellenmesi talebinde gerekçe gösterilmişti. Bundan dolayı haberlerin altına yapılan yorumlar kaldırılarak Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz edilmişti. Ancak Ankara 1'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin, kaldırılan yorumları bile dikkate almayarak Ankara 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin söz konusu haberlere ilişkin verdiği erişimin engellenmesi kararını onaylaması dikkat çekti.

TARIM KREDİ'NİN TALEBİ ÜZERİNE ERİŞİMİ ENGELLENEN HABERLER

https://www.tarimdanhaber.com/haber/merkez-birlikl...

https://www.tarimdanhaber.com/haber/tarimsal-kurul...

https://www.tarimdanhaber.com/haber/ciftci/ciftcid...

https://www.tarimdanhaber.com/haber/tarim-gida-sir...