Denetim anlayışındaki yeniliklerin takibi ve güncel denetim tekniklerinin verimli olarak uygulanabilmesi için müfettişlere yönelik olarak Ankara İçkale Otel'de düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Gülhan şunları kaydetti, “Doğal, ekonomik, sosyo-kültürel ve çevre faktörlerinin sürekli olarak değişmesi en çok işletmeleri etkilemektedir. Günümüz işletmelerinin ayakta kalabilmeleri, değişen şartlara ve çevreye uyum sağlamaları ile mümkün olmaktadır.

Bu değişim ve uyum süreci, işletmelerin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri olarak ortaya çıkmaktadır. İşletmelerde değişim yapabilmenin temeli mantaliteyi değiştirmektir. Bugün global çapta başarılı işletmelerin bir çoğu mantalite revizyonu ile başarılı hale gelmişlerdir. Bizim için değişim süreci biraz zor olsa da, bu dönüşümü her geçen gün biraz daha gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Tarım Kredi'nin hikayesini yeniden yazıyoruz, hepimiz bu hikayenin bir oyuncusu olacağız. Bu hikayede kendimizi yenileyerek; değişime, dönüşüme ayak uydurabilirsek bunun bir parçası olarak tarih yazarak, gelecek nesillere güçlü bir Tarım Kredi bırakabiliriz."

İNOVATİF VE KATMA DEĞER ÜRETEN BİR YAPIDA OLMAMIZ GEREKİYOR

Performans ve ölçeklendirme gibi temel rekabete dayalı bir çalışma stilinin benimsenmesi için çalıştıklarını söyleyen Gülhan, “Zamanın parasal değerini göz önüne alarak, faaliyetlerinizin koordine edilmesi, yapılandırılması ve katma değerin sağlanması lazım. Eğer bir işletme bizim benzerimiz olup, bizden çok daha fazla katma değer üretip, verimli, karlı çalışmalar yürütüyorsa, hatayı dışarda değil kendimizde aramamız gerekiyor. Kariyer yollarını planlayarak, inovatif ve katma değer üreten bir yapıda olmamız gerekiyor." dedi

MÜFETTİŞLERİMİZİ MEVCUT RAPORLAMA SİSTEMİNDEN ARINDIRACAĞIZ

Az sayıda daha etkin, daha verimli teftiş ve denetim mekanizması oluşturulması gerektiğinin altını çizen Gülhan, “Öncelikli olarak müfettişlerimizi mevcut raporlama sisteminden arındıracağız. Artık böyle bir raporlama sistemi kullanılmıyor. Teftiş kurulu yönetmeliğinde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra, sizlerin yaptığı işleri daha sistemli, daha efektif bir yapıya getireceğiz. Kooperatiflerde çok kısa sürede işinizin bitmesini sağlayacağız. Bunlara ek olarak rehberlik hizmetlerini ön plana çıkartacağız.

Mesaimizin büyük çoğunluğunu eğitim için ayıracağız. Sizlerin eğitimi için her türlü desteği vermeye hazırız. Yurt dışındaki kooperatif ve tarımsal organizasyonların yapılarını inceleyelim. Bugün Hollanda, Japonya gibi birçok gelişmiş ülkede oldukça başarılı sistemler mevcut. Oralardan ne çıkartabiliriz, oradan elde ettiğimiz bilgileri nasıl kurumumuza entegre edebiliriz diye düşünelim. Kurumda eğitim konusunda da mantalite değişikliği yapacağız. Çoğu kurumda üst düzey yöneticiler teftiş orijinlidir. Teftiş personelimiz uzun vadede kurumumuzun omurgasını oluşturacaktır. Müfettişlerimizin, mutlak suretle alanlarında uzmanlaşmasını sağlayacağız. Dürüstlük, çalışkanlık, inovatif düşünme gibi öğelerden asla vazgeçmeyin. İnovatif düşünme kabiliyetini kazanmak içinde çok okuyup çalışmak lazım.

ORTAK MEMNUNİYETİ ÜST SEVİYEDE TUTMALIYIZ

Tarım Kredi'nin her zaman ortaklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğuna vurgu yapan Gülhan, “Hizmet götürdüğümüz sektör rekabetin üst seviyelerde olduğu bir sektör. Bu yüzden her zaman yenilikçi olmamız gerekiyor. Genç çiftçilere, modern çiftliklere hitap etmemiz, ortak memnuniyetini üst seviyede tutmamız gerekiyor. Kooperatife mecburen gelen ortak değil; severek, isteyerek gelinen bir kooperatif yapısı kurmak zorundayız. Satış ve pazarlama odaklı bir mantaliteyi oturtup, getireceğimiz sistemle çok daha başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum." diyerek sözlerini sona erdirdi.

Toplantıda, Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Ali Erdem Saatçi, Başkan Yardımcısı Serkan Yenice ve Merkez Birliği Müfettişleri de hazır bulundu.