Konya Bölge Birliği'ni ve birliğe bağlı kooperatifleri ziyaret eden Külcü, “Bu sene yaşanan kuraklıktan dolayı hububatta bir takım sorunlar var. Hububatta verim düşük olunca çiftçinin ödeme gücü de düşüyor. Konya'daki çiftçilerimizi rahatlatacak özel bir planlama çalışması yapmaktayız" dedi.

Tarım Kredi Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Konya Bölge Birliği'ni ve birliğe bağlı kooperatifleri ziyaret etti.

İlk önce Konya Bölge Birliği'ne giden Külcü, Konya Bölge Müdürü Mustafa Odabaşıoğlu'ndan Konya'daki kuraklığın üreticiye etkisi ve hububat piyasası hakkında detaylı bilgi aldı. Bölge Müdürlüğü'nde servisleri tek tek gezip personelle sohbet eden Külcü, ertesi gün Bölge Birliği'ne bağlı Argıthanı, Ilgın, Akşehir,Kıllar, Sülüklü ve Kadınhanı kooperatiflerini ziyaret etti. Başkan Külcü, kooperatiflerin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyaretlerde çalışmaları yerinde inceleyerek Konya Bölge Kooperatiflerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaret ettiği kooperatiflerde ortaklarla da görüşüp, onların sorunlarını dinleyen Külcü, “Merkez Birliği olarak Konya'daki üreticilerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Konya Bölge Birliğimiz ortaklarımıza kaliteli hizmet götürmeyi vazife edinmiş başarılı bir bölge. Bu sene yaşanan kuraklıktan dolayı hububatta bir takım sorunlar var. Hububatta verim düşük olunca çiftçinin ödeme gücü de düşüyor. Konya'daki çiftçilerimizi rahatlatacak özel bir planlama çalışması yapmaktayız. Bundan sonra da kooperatiflerimiz ve ortaklarımızla sürekli iletişim halinde olacak ve buna benzer sorunları çözeceğiz. Bunun haricinde bazı kooperatiflerimizin lojistik anlamda karşılaştığı problemler var, bunların da çözülmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Ziyaretlerde Başkan Külcü'ye, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Ölmez, Konya Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dede Kartbaba, Konya Bölge Müdürü Mustafa Odabaşoğlu ve Bölge Müdür Yardımcıları da eşlik etti.