Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, 'Çiftçikulubu.net' internet sitesinden alıntı yaptığımız; 'Tarım Kredi'den azar üstüne azar işittik' başlıklı haberimiz üzerine bir açıklama yaptı.

Haberde Tarım Kredi Kooperatifleri çalışanlarına yönelik geçen ifadelerin gerçeğe aykırı olduğu belirtilerek, “Tarım Kredi Kooperatifi çalışanı haber metninde bahsi geçen asılsız, gerçeğe aykırı ve dayanaksız ifadeleri Kooperatif ortaklarına ya da Kooperatiflerimizle ilgili herhangi bir şahıs ya da kuruluşa karşı sarfedemez" denildi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından Tarımdan Haber'e gönderilen açıklama şöyle:

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunu'na göre kurulmuş, faaliyetlerini ülke sathına yayılmış 1800 civarında birim kooperatif ve hizmet bürosu ile 16 Bölge Birliği ile sürdüren, hizmetlerini 1.100.000 çiftçi ortağına ulaştıran bir kuruluştur.

1581 sayılı Kanunda sayılan amaç ve çalışma konuları kapsamında faaliyetlerini sürdüren Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri, tüm yönetici ve personeli ile Kanunda belirtilen amaç ve çalışma konuları kapsamında mesai mefhumu gözetmeksizin ortaklarına ve Türk çiftçine hizmetlerini sunmaktadır.

Haber metninde Tarım Kredi Kooperatifleri çalışanlarına atfen yayımlanan ifadeler tamamen asılsız, gerçeğe aykırı ve dayanaksızdır. 1581 sayılı Kanunun 5. Maddesi ve bu maddeye göre yürürlüğe giren Yönetmelik hükümleri uyarınca hiçbir Tarım Kredi Kooperatifi çalışanı haber metninde bahsi geçen asılsız, gerçeğe aykırı ve dayanaksız ifadeleri Kooperatif ortaklarına ya da Kooperatiflerimizle ilgili herhangi bir şahıs ya da kuruluşa karşı sarfedemez.

Aksi durum idari ceza gerektirir. Yapılan araştırmalarda herhangi bir Tarım Kredi Kooperatifi çalışanın haber metninde bahsi geçen ifadeleri kullanılmadığı anlaşılmıştır. Keza, haber sitenizde yayımlanan ifadelerle ilgili olarak tarafınızdan da herhangi bir dayanak ya da kaynak gösterilmemiştir. Bilakis, Tarım Kredi Kooperatifleri çalışanlarının kurumsal ve bireysel ahlak ve adab kuralları çerçevesinde verdikleri hizmet çiftçilerimiz tarafından daima memnuniyetle karşılanmaktadır.

Diğer taraftan, söz konusu haberde “hazine garantili krediler" hakkında verilen bilgiler de kamuoyunu aldatıcı, asılsız ve dayanaksız niteliktedir. Yasal olarak “hazine destekli krediler" ve/veya “indirimli krediler" olarak tanımlanan bu tür kredilerin mevzuatı kamuoyuna açık olup, söz konusu krediler hakkında haber metninde verilen bilgiler bu krediler hakkındaki mevzuatla örtüşmemekte, eksik ve yanıltıcı bilgi verilerek kamuoyu yanıltılmaya ve Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri kamuoyu önünde küçük düşürülmeye çalışılmaktadır.

Söz konusu krediler tamamen Tarım Kredi Kooperatiflerinin kaynaklarından verilmekte olup, krediyi kullanan çiftçiler üzerindeki faiz yükünün bir kısmı Hazine tarafından karşılanmaktadır.

Keza, haber metninde Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri'nin çiftçilerimize sunduğu hizmetler hakkında sarf edilen ifadeler ve cümleler de yine kamuoyunu aldatmaya ve Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri'ni kamuoyu önünde küçük düşürmeye matuf cümlelerdir.

Haber metnindeki asılsız ve yanıltıcı ifadelerin aksine Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birlikleri 1581 sayılı Kanundan doğan görevlerini çiftçilerimize en uygun koşullar sağlayacak şekilde kanunlar ve mevzuat ile piyasa koşulları çerçevesinde yürütmektedir.

Tarımdanhaber.com internet haber sitesinde başka bir internet sitesinden alınarak içerikteki iddiaların ve ifadelerin gerçeklik ve doğruluğu araştırılmadan 22.03.2017 tarihinde saat 17:14'te yayımlanan “Tarım Kredi'den azar üstüne azar işittik" başlıklı haber içeriği Basın Kanunu ve Basın etiğine aykırı olduğundan bu açıklamayı yapmak zarureti doğmuştur.

TARIMDAN HABER