Tarım Kredi Kooperatiflerinde göreve başlayan yeni Genel Müdür Fahrettin Poyraz, eski genel müdür döneminde yakın arkadaşının çocuğunu işe almadığı için istifa etmek zorunda kalan bürokrata iade-i itibarda bulundu. Poyraz, geçtiğimiz Nisan ayında yazdığı istifa dilekçesiyle Türkiye gündemine oturan bürokratın yeniden işe başlatılmasına karar verdi.

Bilindiği üzere çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan'daki şirketine eski Genel Müdür'ün talimatı ile çalışan iki kişi işten çıkartılarak yerlerine yakını olan nişanlı bir çift işe alınmak istenmişti. Şirketin icra kurulu üyesi Ekrem Eraslan, ihtiyaç olmadığı için şirkete keyfi personel alımına karşı çıkmıştı. Eraslan, hiçbir tecrübesi olmayan nişanlı çiftin alımında ısrar edilince ders gibi bir istifa dilekçesi yazarak görevinden ayrılmıştı. Eraslan'ın istifa dilekçesindeki şu cümle ise hafızalara kazınmıştı: "Şahsımın ücret ve imkanları artırılmasına, kişisel hiçbir sorunun olmamasına rağmen değerlerime sadık kalmak, vicdanı bir yük taşımamak ve ahiret yurdunda mesuliyet taşımamak için istifa ediyorum"

Tarım Kredi Kooperatiflerinde geçtiğimiz ay göreve başlayan Fahrettin Poyraz, Merkez Birliğinin üst yönetiminde köklü bir değişikliğe giderek yerine atamalar yaptı. Yeni Genel Müdürün çalışma ekibine yönelik yaptığı değişiklikte aldığı bir karar dikkat çekti. Geçtiğimiz Nisan ayında eski Genel Müdürün yakınlarını ihtiyaç olmadığı için işe alınmasına karşı çıkan ve yaşanan krizden dolayı istifa ederek görevinden ayrılmak zorunda kalan bürokratın aynı görevle, aynı işyerinde işe başlatılmasına karar verdi.

Fahrettin Poyraz'ın bu kararı Tarım Kredi çalışanları arasında takdirle karşılandı.

HAFIZALARA KAZINAN İSTİFA DİLEKÇESİ!

HABERİMİZE ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ!

Ekrem Eraslan'ın istifası Türkiye gündemine oturmuştu. Ancak Tarımdan Haber'de 'Tarım Kredi'de VIP personel alımına ders gibi istifa!' başlığı ile yayınlanan habere Tarım Kredi Genel Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine mahkeme tarafından erişim engeli getirilmişti.