TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin beyni konumundaki EKOOP'un bazı kullanıcılarının şifrelerinin kırılması, sistemde açık mı sorularını gündeme getirirken, sisteme giren kişilerin nasıl bir zarar verdiği ise bilinmiyor. Genel Müdürlük, konuyla ilgili inceleme başlatırken, savcılığa da suç duyurusunda bulunulacağı kaydediliyor.

BİLİŞİM ŞİRKETİNİN SERVERLARI DA HACKLENMİŞTİ

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bilişim şirketi olan TARNET'in serverlarının da geçtiğimiz ay güvenlik açığı sebebiyle hacklendiği ortaya çıkmıştı. TARNET'in serverlarının ardından Tarım Kredi Kooepratifleri'nin EKOOP sisteminde bazı şifrelerin kırılması güvenlik zafiyetlerini gündeme getirdi.

EKOOP ŞİFRESİNİ KIRANLAR NE YAPABİLİR?

Tarım Kredi Kooperatifleri'nde bütün işlerin takip edildiği bilgisayar programı. Başta personel bordroları olmak üzere ortak faizlerinin hesaplanmasına kadar bütün işlemler EKOOP üzerinden yapılıyor. EKOOP şifresini kıranlar, istediği çiftçinin borcunu silebilir, personelin aldığı cezaları ortadan kaldırabilir hatta sahte çiftçi bile kaydedebilir. Bunun yanında istediği çiftçinin kredi limitini artırıp gereğinden fazla kredi dahi kullandırabilir.

GENEL MÜDÜR VE DAİRE BAŞKANLARININ ŞİFRELERİ KIRILDI!

Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!

Genel Müdür ve bazı daire başkanlarının kullandığı şifrelerin kırıldığı belirtilirken, şifreyi kıranların sisteme nasıl bir zarar verdiği ise henüz bilinmiyor. Şifreyi kırarak EKOOP'a giren kişilerin hangi işlemleri yaptıkları yapılacak incelemeler sonucunda ortaya çıkacak.