Emanet alım ile ilgili ilk uygulama, Kandamış Tarım Kredi Kooperatifi ortağı aynı zamanda Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin'e ait 13 ton buğdayın TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğüne bağlı Hayrabolu ajans amirliği alım merkezine teslim edilmesi ile gerçekleştirildi. Teslim esnasında; Tekirdağ Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, Bölge Müdürü Rıfat Aktürk, T.M.O Tekirdağ Şube Müdür Yardımcısı Bihter Demiral, T.M.O Hayrabolu Ajans Amiri Hüseyin Gültekin, kooperatif yetkilileri ve ortaklar hazır bulundular.

Bölge Müdürü Rifat Aktürk burada yaptığı açıklamada; ''Genel Müdürlüğümüz ile T.M.O arasında yapılan protokolün hayırlı olmasını dileyerek, yapılan protokolün Bölge Birliğimiz çalışma alanındaki ilk uygulamasını Hayrabolu'da gerçekleştiriyoruz. Bölgemizde hasat sezonunun sonuna geldiğimizden T.M.O ile yapılan protokolün öneminin önümüzdeki yıllarda daha fazla anlaşılacağını düşünüyorum.

Bu protokolle hem çiftçimizin ürünü değerlendirilecek hem de alacağımızın tahsili sağlanacaktır. T.M.O'ya emanete bırakılan ürünler için kira alınmayacak olması avantaj sağlayacak ve emanete bırakılan ürünler T.M.O'ya veya başka firmalara satılabilecektir. Böylece kooperatiflerimizin buğday ticareti yapabilmelerinin yolu açılmış olacaktır. Bu protokolün yapılmasına vesile olan Genel Müdürlüğümüz ve T.M.O yetkililerine ortaklarımız adına teşekkür eder, ülkemiz çiftçisine hayırlı olmasını dilerim.'' dedi.

Protokol çerçevesinde temlikname karşılığı ilk alım ise Gelibolu Tarım Kredi Kooperatifi tarafından gerçekleştirildi. 01.08.2016 tarihi itibariyle 480 ton buğday temlikname karşılığı T.M.O. Edirne Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gelibolu Ajans Amirliği alım merkezine teslim edildi.