Tarım Kredi Kooperatifleri İzmir 4. Bölge Birliği Müdürlüğüne Bağlı olarak Saruhanlı´da faaliyet gösteren 144 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifi üyelerinin tarımsal ihtiyacını karşılamanın dışında ortaklarının yetiştirmiş olduğu kuru üzümünü de satın alacak.

Kooperatif Müdürü Harun Akdemir, Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifinden çiftçilerin yıllardır beklediği Kuru üzüm alımı için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Kooperatiflerinin üzüm üretime dayalı bir yerleşim biriminde olduğunu bu nedenle de kooperatif olarak kuru üzüm alımına başlayacaklarını ifade eden Akdemir, şunları kaydetti; “Öncelikle Tarım Kredi kooperatifimizde kayıtlı olan 700 ortağımızın ürünleri alınacak. Daha sonra ki günlerde diğer çiftçilerimizden de üzüm alımı yapacağız. Böylelikle kooperatifimizin sadece kredi vermek için kurulmuş bir kurum olmadığını, çiftçinin ürününü pazarlama konusunda da yanında olduğunu göstermiş olacağız."

Üzümü Depodan Kooperatifimiz Teslim Alacak

Üreticinin üzümünü deposunda çuvallanmış halde kooperatif çalışanları tarafından teslim alınacağını, tip numarasına göre Ticaret Borsası ölçütlerine göre de fiyatını belirleyeceklerini belirten Akdemir, teslimattan 5 gün sonrada peşin olarak ödeme yapacaklarını ifade etti.

Akdemir, kuru üzümün yüzde 80´ni İhracata, yüzde 20´sinide iç piyasaya sunacaklarını, iç piyasada tüketilen üzün ise özellikle okullarda çocukların tüketimine yönelik kullanacaklarını sözlerine ekledi.