Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı, 130'dan fazla ülkeden katılımcıyla Antalya’da gerçekleştirildi. Fuar organizasyonları kapsamında, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan TK Sera AŞ’nin de tanıtım programı yapıldı. Örtü altı yetiştiriciliğinde üretim miktarını arttırmak, maliyetleri düşürmek, tüketicilerin sağlıklı, taze ve ucuz ürüne erişiminin sağlamak amacıyla kurulan TK Sera AŞ, Growtech Fuarı’nda düzenlenen tanıtım toplantısı ile kamuoyu önüne ilk kez çıkmış oldu.

TK Sera AŞ Bitkisel Üretim ve Girdi Müdürü Dr. Sedat Çıtak, Growtech Fuarı’nda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan TK Sera AŞ ile ilgili olarak projenin işleyişi ve amaçları hakkında kamuoyuna ilk kez bilgi verdi. Çıtak, "Ürünleri bize söz verildiği şekilde miktarına, şekline, rengine yani belirlediğimiz kriterlere uyup, uymadığına göre satın alıyoruz ve son kullanıcıya ulaştırıyoruz" dedi.

Çıtak, "Sera AŞ olarak sözleşmeli üretim ile verimliliği artırmak istiyoruz. Bu model ile üretimde tohumdan sofraya uzanan tüm süreçlerin üreticimizin ve tüketicimizin lehine planlanması için çalışıyoruz" dedi.

Çiftçilerin üretim girdi maliyetleri karşılanacak

Sözleşmeli üretim için öncelikle tüketici taleplerini topladıklarını ve üretim miktarını planladıklarını belirten Çıtak, sonrasında sözleşme yapmak isteyen üretici başvurularını değerlendirdiklerini ve sözleşme yapılan çiftçilerin üretim girdi maliyetlerini karşıladıklarını kaydetti.

Önceliklerinin Tarım Kredi Kooperatiflerine üye olan çiftçiler olduğunun altını çizen Çıtak, "Mahsulünü ve malını doğru üreten kişiler ile çalışabiliriz. Ürünlerin üstünde Sera AŞ logosu yer alacak. Böylece tüketiciler satış noktalarında aldıkları ürünün Sera AŞ’ye ait olduğunu bilecekler" açıklamasında bulundu.

Sürdürülebilir tarımsal üretimin önünü açmak istiyoruz

Söz verilen kriterlere göre yapılacak üretimi sahada da takip ettiklerini ifade eden Çıtak, "Ürünleri bize söz verildiği şekilde miktarına, şekline, rengine yani belirlediğimiz kriterlere uyup, uymadığına göre satın alıyoruz ve son kullanıcıya ulaştırıyoruz. Misyonumuz sağlıklı ürün üretilmesi ve sağlıklı ürün tüketilmesini sağlamak. Ayrıca sürdürülebilir tarımsal üretiminin de önünü açmak ve üretim alanlarını miktar olarak artırmak istiyoruz. Burada tüm bu planlamalar doğrultusunda bir diğer amacımız da üreticiyi zarar ettirmemek" diye konuştu.

TK Sera AŞ’nin Growtech’te tanıtılması bizi gururlandırdı

TK Sera AŞ’nin kamuoyuna tanıtılmasını değerlendirilen Growtech Fuar Direktörü Engin Er, "Dünyanın en büyük örtü altı (seracılık) fuarı Growtech olarak, ülke tarımımıza ve ekonomimize önemli katkı sağlayacak TK Sera AŞ ile ilgili tanıtımın ilk kez Growtech’de yapılması bizi çok gururlandırdı. TK Sera AŞ ile aile çiftçilerimiz, büyük üreticilerimiz, sera konstrüksiyon, sulama sistemleri, donanım, ekipman üreticilerimiz, tohumcularımız, gübrecilerimiz, tarım makinaları ve sofrasında bu ürünleri tüketen vatandaşlarımız da dahil herkes kazanacak" ifadelerini kullandı.