Malatya'da Bölge Birliği ve Tarsim tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen toplantıda kooperatif yetkilileri ile bir araya gelen Genel Müdür İrfan Güvendi, yeniliklerin devam edeceğini söyledi.

Malatya Bölge Birliği; Ramada Altınkaysı Otel'de 'Genel Değerlendirme ve Tarsim Toplantısı' düzenledi. Genel Müdür İrfan Güvendi, Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Terzi ve Tarsim Yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Malatya, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Siirt, Hakkari ve Şırnak illerindeki 59 kooperatifin yetkilileri de hazır bulundu.

ŞİRKETLER TEK MERKEZDEN YÖNETİLECEK

19 Kasım'da gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada Genel Müdür İrfan Güvendi, çok yakında uygulamaya geçirilecek yeni projeler; al-kazan kart, e-ticaret, ortak segmentasyonu, tarım kredi bank, tarımcell, elektronik belge ve arşiv yönetimi sistemi projeleri hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Bu yeniliklerle birlikte kurumda büyük bir değişimin gerçekleşeceğini, böylece yenilenen dinamik yapı ile hem personelin hem de ortakların iş ve işlemlerinin kolaylaşacağını kaydeden Güvendi, ayrıca şirketlerde önemli değişiklik ve yenilikler başlatıldığını, şirketlerin şirketler topluluğu olarak tek merkezden yönetileceğini söyledi.

Gübretaş'ta birçok yenilikler başlatıldığını ve bunun sonuçlarının ilkbahar dönemi gübre sevkiyatında görüldüğünü ifade eden Güvendi, bu iyileşmenin ilerleyen dönemlerde daha da yaygınlaşacağını belirtti.

KAYISI İŞİNE GİRİYOR

Genel Müdür Güvendi ayrıca, Malatya Bölge Birliği faaliyet alanında ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında, kayısı alımı başlatacaklarını belirterek, başka bölgelerde de bu tarz çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Bölge Birliği ve Kooperatifler bazında 2015 yılı Kasım ayı itibariyle kıyaslamalı olarak bir sunum yapan, hem kooperatiflerin hem de bölgenin faaliyetlerini ve performansını değerlendiren Malatya Bölge Müdürü Adil Önal ise kooperatif bazında verilen hedefler, bölge birliği verileri, yapılmakta olan faaliyetler ve yapılması gerekenler konusunda Genel Müdür İrfan Güvendi ile kooperatif yetkililerine bilgi verdi.

2015 yılında yaşanan doğal afetlere rağmen gelinen noktayı değerlendiren Bölge Müdürü Önal, son dönemlerine girilen 2015 yılını her yönden en iyi şekilde kapatabilmek için gayretli çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda Bölge Müdür Yardımcıları Mehmet Gönültaş ve Mustafa Koçak ile Birim Yönetmenleri de hazır bulundu.