ÖZEL HABER / Tarım Kredi Kooperatifleri, sigorta şirketine yönelik satın almalara devam ediyor. Asya Emeklilik ve Işık Sigorta'nın yeni ismi 'Bereket Sigorta' olarak belirlenirken, Işık Sigorta'nın 3'üncü şahıslara ait hisselerinin de bir kısmı satın alındı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)'ye devredilen Işık Sigorta'nın Bank Asya'ya ait yüzde 66.6'sı hisseleri geçtiğimiz Şubat ayında yapılan ihale sonucunda Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 34.5 milyon liraya satın almıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri, yüzde 66.6'nın dışında kalan Işık Sigorta'nın üçüncü şahıslara ait hisselerinin bir kısmını da ihalede oluşan hisse bedeli üzerinden aldı.

Tarım Kredi'nin yeni sigorta şirketi 'Bereket Sigorta' oldu! HABER İÇİN TIKLAYIN

Buna göre aralarında Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan'ın da bulunduğu Refik Yavuz Kalkavan, Gülsüm Betül Karagöz, Mehmet Berksan, Yusuf İzzettin İmre ve Mustafa Büyükateş'in Işık Sigorta'daki hisseleri satın alındı. Tarım Kredi Kooperatifleri, Işık Sigorta'nın yüzde 16.83'üne karşılık gelen bu satın almaların karşılığında 8 milyon 89 bin lirayı geçtiğimiz Şubat ayında Asya Katılım Bankası'nın Birleşik Fon Bankasındaki hesabına yatırdı.

Işık Sigorta'da; İhsan Kalkavan'ın yüzde 8.20, Refik Yavuz Kalkavan'ın yüzde 4.37, Gülsüm Betül Karagöz'ün yüzde 3, Mehmet Berksan'ın yüzde 0.93, Yusuf İzzettin İmre'nin yüzde 0.10 ve Mustafa Büyükateş'in yüzde 0.08 hissesi bulunuyordu.

Bu satın almalarla birlikte Tarım Kredi, Işık Sigorta'nın yüzde 83.34'ünü almış oldu. Ünlü işadamı ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden İhsan Kalkavan hakkında FETÖ 'silahlı terör örgütü üyesi' olduğu iddiasıyla geçtiğimiz Kasım ayında yakalama kararı çıkartılmıştı.