Yapılan kamuoyu açıklamasında şunlar kaydedildi:

İHANETE KARŞI BİRLİK ZAMANI

Değerli Paydaşlarımız,

Bu toprakların köklü değerlerine ihanet içinde bulunan ve Türk Silahlı Kuvvetleri yapısı içinde yuvalanmış bir darbeci terör grubunun, 15 Temmuz 2016 gecesinde kadim tarihimizde örneği görülmemiş bir gözü dönmüşlük ve cinnet ruh haliyle ülkemize, milletimize, Cumhuriyetimize, milli iradeye, toplumsal birlik ve bütünlüğümüze yönelik kalkıştığı darbe teşebbüsünü şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Bu karanlık ve uzun gecede aziz milletimizin iradesine yönelik bu hain teşebbüse ilk andan itibaren ülkenin her yerinde kararlı bir duruşla karşı koyan vatandaşlarımızın duyarlılığı, canını ortaya koyan güvenlik güçlerimizin kısa sürede durumu kontrol altına alması, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızın dirayetli liderliği yanında tüm siyasi partilerin ülkenin bekası için gösterdiği güçlü birliktelik ve ihanete karşı duran medyamızın halkı bilgilendirme görevini cesurca yerine getirmesi sayesinde bu menfur kalkışma başarısızlığa uğratılmıştır.

Milletin iradesi ve menfaati yerine hain şebekelerin isteği yönünde hareket eden cuntacıların darbe kalkışması olarak başlayıp, karşılaştığı direniş sonrası masum vatandaşlara ateş açmak ve başta TBMM olmak üzere bazı milli kurumları bombalamak gibi korkunç terörist saldırılara dönüşen bu eylemler, milletimizin kahramanca direnişi ve devletimizin başarılı operasyonları sayesinde püskürtülmüştür.

Bu elim darbe girişimine karşı toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın ve yetkililerin kararlı bir duruş sergilemesi; milletimizin birlik ve beraberlik içinde demokrasiye sahip çıkmasının ve ihanet odaklarını müstahak oldukları yenilgiye uğratmasının şanlı bir örneği olarak dünya tarihine geçmiştir.

İhanet çetesinin yeltendiği bu kalkışmanın kısa sürede başarısızlığa uğramasını sağlayan necip milletimize, Devlet ve Hükümet yetkililerimize, tüm siyasi partilere, bütün güvenlik güçlerine, medya ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu süreçten ülkemizin ve demokrasimizin güçlenerek çıkacağına inanıyoruz.

Türkiye'nin en büyük tarım ailesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve bu kurumun hissedar olduğu aşağıda adı yer alan şirketler olarak, bu vahim olaylarda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Bundan sonra da 1,1 milyon çiftçi ortağımız ile kurum ve iştiraklerimizdeki 8 bini aşkın çalışanla birlikte, şehitlerin emaneti olan bu aziz topraklar için değer üretmeye ve millete hizmet için faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Milli irademize ve demokrasimize sahip çıkmak üzere seçilmiş Başkomutan'ımızın çağrısına uyarak bu gece ve sonrasında da meydanlarda olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.