TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 14 Ağustos 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik A.Ş.nin düzenlediği Sigorta çalıştayı, Kızılcahamam'da yapıldı. Çalıştaya, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Tarım Kredi Genel Müdür yardımcıları Ahmet Bağcı ve Özgür Güven, Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik Genel Müdürü Mahmut Güngör ile diğer şirket genel müdürleriyle, bölge birliği yetkilileri katıldı.

TARIM KREDİ NEDİR?

Çalıştayın açılış programında bir konuşma yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, şunları kaydetti: “Tarım Krediyi, herkes farklı şekilde görüyor, farklı şekilde tanıyor. 'Tarım Kredi nedir?' sorusunun cevabı herkeste farklı bir cevap olarak ortaya çıkıyor.

Önce bizim kendi potansiyelimizi, kendi değerimizi anlamamız gerektiğini söylüyorum. İnanın bu anlamda bizler bile her gün yeni şeyler öğreniyoruz. Aslında çalışmamız gereken, işlememiz gereken çok alanlarımız olduğunun da farkına varıyoruz. Ve bu potansiyeli mümkün olduğu kadar nasıl harekete geçirebilirizin gayreti içinde oluyoruz.

ÇOK FAZLA İMKANLARIMIZ VAR

Çok fazla imkanlarımız var. Bir kere en başta köklü bir kültürümüz var. Bu çok önemli. Böyle ağızdan çok kolay çıkıyor ama bir yapıyı inşa etmek, o kültürü ve geleneği oluşturmak, teamülleri oturtmak kolay bir şey değil.

Tarım Kredi, bu anlamda köklü bir geçmişi olan, teamülleri olan bir kurum. Dolayısıyla bu temeli iyi bilerek, bunun üzerine bir takım şeyler geliştirmemiz gerekiyor."

Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı! Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı!

TARIM KREDİ DAHA FARKLI ALANLARDA GÖRÜLECEK

Önümüzdeki dönemde Tarım Krediyi daha farklı alanlarda da görüleceğini belirten Poyraz, konuşmasına şöyle devam etti: “Bir takım çalışmalarımız var. Bir tarafta Tarım Kredi merkez ve bölge birliklerimiz, kooperatiflerimiz, bir tarafta şirketlerimiz ve bir tarafta çiftçimiz demeyeceğiz. Şu anda 80 milyon yurttaşımız, insanımız da demeyeceğiz. Bizim şu anda pazarımız aslında tüm dünya. Olaya bu boyutta bakmamız gerekiyor.

YENİ BİR YAPILANMA İÇİNE GİRDİK

Yeni bir yapılanma içine girdik. Şu anda Tarım Kredi şirketlerinin üzerinde bir Tarım Kredi Şirketler Topluluğu ya da Tarım Kredi Holding A.Ş. diye bir yapılanma yapıldı. Bu yapılanmayı harekete geçiriyoruz. Buradaki amacımız olayları daha geniş perspektifte değerlendirmek. Sadece Türkiye ölçeğinde değil, öncelikle yakın coğrafyamız ve tüm dünya düzeyinde projeler geliştirmek. Buna göre şekillendirmek.

TARIM KREDİ'Yİ SINIRLARIN ÖTESİNE TAŞIYACAĞIZ

Tarım Kredinin gelecek vizyonunu da sınırların ötesine taşımak. 'Sigorta konusuyla bunun nasıl bir alakası var' denebilir. Şöyle alakası var. Bir kere Bereket Sigorta, önümüzdeki dönemde sadece Tarım Kredinin kendi çalışmalarını artı Tarım Kredinin ve şirketlerinin çalıştığı diğer şirketleri takip etse bile inanılmaz bir pazarımız var. Özellikle diğer şirketlerdeki arkadaşlarımıza da biz bunu işleyeceğiz. Yani diğer şirketlerimiz sigortacılık anlamında bir şey yapmaları gerekiyorsa, adres belli. Diğer şirketlerimizin çalıştığı şirketlerin de sigortacılık işlemleri noktasında bir şey yapmaları gerekiyorsa, onlara da bu anlamda biraz adres göstermemiz gerekecek. Orada da yine adresimiz belli, Bereket Sigorta olmak durumunda."

BEREKET SİGORTAYI GELİŞTİRMEK İÇİN KOORDİNELİ BİR YAPI OLUŞTURACAĞIZ

Bereket Sigortanın sene sonunda devralacağı portföyün yanı sıra, kendi çalışma alanlarında gelişmesi gerektiğini ifade eden Poyraz, “Bereket Sigortanın gelişmesinde sadece Bereket Sigorta değil, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, bölge birlikleri ve kooperatiflerinin yanı sıra diğer şirketleri de aktif sorumluluk üstlenecek. Hareketli, karşılıklı bir etkileşimin olduğu ve birbirimizden güç aldığımız, birbirimize güç verdiğimiz, koordineli bir yapı oluşturacağız.

TARIMSAL ALANDA SİGORTACILIĞI EN İYİ BİZ YAPACAĞIZ

Bu şirketler topluluğunun bu anlamda önemli bir katkısının olacağını düşünüyorum. Bereket Sigorta olarak şöyle düşünmüyoruz. TMSF'den devraldık, işte yeni bir yapı oluşturuyoruz. Hayır. Biz Tarım Kredi olarak köklü bir geçmişimiz var, kültürümüz, geleneğimiz ve teamüllerimiz var. Aslında sigortacılık yapılacaksa da, en başta tarımsal alanlar olmak üzere, bu işi en iyi şekilde yapabilecek bir kurum varsa, o da Bereket Sigortadır, sizlersiniz.

KÖKLÜ MİRASIMIZI TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Dolayısıyla bu köklü mirasımızı şu anda tekrar ayağa kaldırmamız lazım. Her alanda da önümüzdeki dönemde Bereket Sigorta ilklerin arasında yer alması gerekiyor. Olacakta, bundan zerre kadar şüphemiz de yok. Sorunlarımız olmayacak mı, olacak. Mutlaka uygulamaya geçiş aşamasında, başlangıç aşamasında bir takım sorunlar yaşanacak. Önemli olan, sizin bu sorunları hızlı bir şekilde, konunun muhataplarına aktarabilmeniz. Bu konuda özellikle teknik arkadaşlara yaşadığınız sorunları aktarın. Biz de elimizden geldiği kadar sorun çözme noktasında gayret edelim." şeklinde konuştu.

İKİ KONUYA FOKUSLANACAĞIZ

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bereket Sigorta ve Bereket Emeklilik Genel Müdürü Güngör, yeniden yapılanma sürecinde bir yıl içinde sistem geçişi yapıldığını, 3 ay gibi kısa bir sürede analizlerin tamamlandığını belirterek, “Bereket Sigorta olarak yönetim kurulumuz bu geçiş süreci ile çok yakinen ilgileniyor. Öte yandan tekafül konusunda da yoğun bir çalışma yaptık ve yeni geçilen vizyoneks sistemine şu anda Groupama'nın da geçmek olduğu sisteme entegre ettik. Bu sistemi tercih ettik. Bu süreç tamamlandıktan sonra iki konuya fokuslanacağımızın bilgisini vereyim. Birincisi hepinizin malum olduğu üzere tarımsal sigortacılık. Sektörde boş bırakılan alanlara yoğunlaşacağız. Zaten çalıştay süresince de bu konuları konuşacağız. İkincisi de biraz önce ifade ettiğim gibi tekafül. İnşallah bu iki konuda Türkiye'de, sektörde örnek şirket haline geleceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından, çalıştay kapsamında Genel Müdür Poyraz başkanlığında şirket genel müdürlerinin de katılımıyla 2018 yılı ilk çeyreğine ilişkin faaliyetlerin ele alındığı değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.